Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατούλης: Δεν θα σπάσουμε το ομόλογο του ΕΤΕΑ

Στρατούλης: Δεν θα σπάσουμε το ομόλογο του ΕΤΕΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θα “σπάσει” τελικά το ομόλογο του ΕΤΕΑ για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Στρατούλης αναφέρει πως δεν θα συζητηθεί το αίτημα του ΕΤΕΑ μετά από δική του εισήγηση και τη σύμφωνη γνώμη του γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιά και του διοικητή του ΕΤΕΑ, Αθ. Καποτά. “Το υπουργείο μας θα συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον”, αναφέρει ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:

“Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βγήκαν -πριν καν παρθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ΕΤΕΑ- να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν -τώρα και στο μέλλον- για τη διαχρονική λεηλασία τους από τις κυβερνήσεις τους , είτε με το καταστροφικό κούρεμα των ομολόγων τους το 2012 (PSI), είτε με τα δομημένα ομόλογα, είτε με το τζογάρισμα τους στο χρηματιστήριο, είτε με τις άτοκες καταθέσεις τους για δεκαετίες στην ΤτΕ.

Και για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου να υπενθυμίσουμε, ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών τους. Επίσης, πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου”.

Εάν έσπαγε το ομόλογο το ταμείο θα έχανε από την ρευστοποίηση 25 εκ ευρώ ενώ χρειάζεται μόνο 20 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις του επόμενου μήνα. Έμπειρα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων χαρακτηρίζουν λανθασμένη την πρόταση του διοικητή για σπάσιμο του ομολόγου, επειδή δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια ανεύρεσης των χρημάτων με άλλο τρόπο.

Ο πρώην διοικητής του ΕΤΕΑ που αντικαταστάθηκε πριν από ένα μήνα, εκτιμά ότι τα 20 εκατ. ευρώ που λείπουν θα μπορούσαν να βρεθούν μέσα από την διαδικασία των repos.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς

Ανακοινώθηκε το κόμμα των Μητρόπουλου -Ρωμανιά – Πώς λέγεται και ποιοι συμμετέχουν

Νέο πολιτικό κίνημα από Μητρόπουλο και Ρωμανιά – Η βασική στόχευση (βίντεο)

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται επιστροφή έως και 800 ευρώ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για συνταξιούχους: Δυο συντάξεις+επιστροφή εισφορών+κοινωνικό μέρισμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...