Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώριμες συνθήκες για συμφωνία μέχρι αρχές Ιουνίου (βίντεο)

Ώριμες συνθήκες για συμφωνία μέχρι αρχές Ιουνίου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σίγουρος πως πλέον οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πριν τα τέλη του μήνα, φάνηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ είναι «ώριμες οι συνθήκες για να επισφραγιστεί η συμφωνία μέσα στο Μάιο ή αρχές Ιουνίου» και πρόσθεσε ότι εκφράστηκε η βούληση από Μέρκελ και Ολάντ να βοηθήσουν.

Παράλληλα υπογράμμισε πως θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα όπως δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικό, απορρίπτοντας δε τα σενάρια για μία παράταση του τρέχοντος προγράμματος και μετάθεση της τελικής συμφωνίας το φθινόπωρο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την επιμονή των Γερμανών να υπάρχει το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία και τόνισε πως η χώρα σκοπεύει να ανταποκριθεί σε όλες τις πληρωμές της τον Ιούνιο. Επισήμανε πως στοχεύει σε συμφωνία που θα επιστρέψει στην Αθήνα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως η συμφωνία θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τονίζοντας πως ουδέν πρόβλημα υπάρχει με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τέλος για το σκληρό «μπρα ντε φερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκετρο τον ΦΠΑ, είπε πως η ελληνική πλευρά προτείνει τρεις έναν 7%, έναν δεύτερο στο 14% και τον κανονικό συντελεστή στο 22%, τονίζοντας πως τα σενάρια των δανειστών για δυο συντελεστές έναν στο 14% και έναν στο 23%, απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...