Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεισματάκια Γιούνκερ: Αποφεύγει να μιλήσει και να δει τον Τσίπρα

Πεισματάκια Γιούνκερ: Αποφεύγει να μιλήσει και να δει τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνήθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ κατά τους Financial Times δεν θέλει ούτε και να τον συναντήσει.

Ως αιτία της άρνησης του κ. Γιούνκερ αναφέρεται από το πρακτορείοReuters , το ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία για τις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδας) με τον κ. Γιούνκερ, ωστόσο, ο πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν το δέχθηκε.

«Δεν έχει υπάρξει καμία νέα εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε», ανέφερε στο πρακτορείο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε, ωστόσο, να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το Reuters , αναφέρει επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός σχεδίαζε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί ξανά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ωστόσο, τελικά το ραντεβού δεν έγινε.

Αντιθέτως, σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε ως «παράλογους» τους όρους που περιλαμβάνει το σχέδιο των δανειστών και επέλεξε να μην πληρώσει τη δόση -όπως όφειλε να κάνει χθες- στο ΔΝΤ.

Pαρόμοια εκδοχή δημοσιοποιούν και οι Financial Times , με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ , να αναφέρει ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε να συναντήσει τον Τσίπρα, γιατί έχει ενοχληθεί από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή, με κορυφαίο στέλεχος των G7 να δηλώνει στην εφημερίδα ότι μετά από αυτήν την ομιλία ο κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι δεν έχει και πολλά να πει με τον κ. Τσίπρα.

«Εάν δεν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα, δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στους Financial Times.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...