Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι G7 πιέζουν για λύση στο ελληνικό αδιέξοδο

Οι G7 πιέζουν για λύση στο ελληνικό αδιέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξαναρχίζουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της, εν μέσω πιέσεων από τους ηγέτες της G7 για άρση του αδιεξόδου και την αποφυγή ευρύτερων οικονομικών επιπτώσεων, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έθεσε στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της G7 τις ανησυχίες για το αδιέξοδο.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ «τόνισε με έμφαση τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο, μετά από τη συνεδρίαση της G7 για την παγκόσμια οικονομία.

«Ομόφωνη ήταν η γνώμη στην αίθουσα ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα και τους εταίρους της να χαράξουν έναν δρόμο προς τα εμπρός που να βασίζεται σε κρίσιμης σημασίας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και να οδηγεί στην επιστροφή στην ανάπτυξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη 45λεπτη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Προφανώς υπάρχει μία καταληκτική προθεσμία που πλησιάζει», δήλωσε ο κ. Έρνεστ, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ασφαλώς είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα είναι σε θέση να χαράξουν αυτό τον δρόμο χωρίς αδικαιολόγητη αστάθεια».

Η παρέμβαση της G7 ασκεί πίεση και στις δύο πλευρές να επιτύχουν έναν συμβιβασμό που θα ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και θα απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της χρεοκοπίας, αποτρέποντας μία ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η παρέμβαση γίνεται εν όψει μίας ακόμη εβδομάδας συζητήσεων στις Βρυξέλλες, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζονται να συνέλθουν και πάλι, σύμφωνα με μία πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...