Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου στη Λευκωσία

Συνάντηση Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου στη Λευκωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, πιθανότατα στην Κύπρο, κοινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα και Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το ζήτημα συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, στη χθεσινή συνάντηση των κ.κ. Νετανιάχου – Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να προσκληθεί να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και να μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ενδεχομένως ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κληθεί και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Κύπριος πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με το ΡΙΚ, μετέφερε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου μήνυμα του Αιγυπτίου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Aλ Σίσι, σε σχέση με το Παλαιστινιακό και αναμένεται να μεταφέρει στις επόμενες ημέρες, τηλεφωνικώς, σχετικό μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο Σίσι.

Επίσης, Αναστασιάδης και Νετανιάχου έδωσαν οδηγίες στους υπουργούς Ενέργειας των δύο χωρών να προχωρήσουν τάχιστα στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και η συμφωνία συνεκμετάλλευσης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Οι υπουργοί θα διερευνήσουν και τη δυνατότητα μετατροπής του φυσικού αερίου σε ηλεκτρισμό, ο οποίος στη συνέχεια να διοχετεύεται στην Ευρώπη, μέσω καλωδίου που θα διασυνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Μια πρόταση για την ενίσχυση της διαφάνειας και τον έλεγχο του δημόσιου χρήματος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...