Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DPA: Στα 2 δισ. ευρώ η διαφορά Ελλάδας-δανειστών

DPA: Στα 2 δισ. ευρώ η διαφορά Ελλάδας-δανειστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει, υποτίθεται, ακόμα μια διαφορά της τάξης των 2 δισ. ευρώ, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

«Το ποσό μοιάζει μικρό. Αν αναλογιστούμε όμως το μέγεθος του ελληνικού προϋπολογισμού και την απόδοση της ελληνικής οικονομίας σίγουρα το ποσό είναι σημαντικό. Στόχος ούτως ή άλλως είναι να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων του ελληνικού δημοσίου. Προφανώς για αυτό οι θεσμοί επιμένουν σε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, σε περικοπές συντάξεων, μηδενική αύξηση του κατώτατου μισθού και ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει το dpa.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης μετά το αυριανό Eurogroup, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η Άγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα του Eurogroup χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, να έχουν ελπίδες για απτά αποτελέσματα, από τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι δεν θα κατατεθούν νέες προτάσεις.

Σχεδόν βέβαιη μια αναφορά Μέρκελ στην Ελλάδα αύριο στο κοινοβούλιο

Αύριο, λίγες ώρες πριν από το Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Γερμανίδα καγκελάριος θα προβεί σε κυβερνητική ανακοίνωση σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 και 26 Ιουνίου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναφερθεί στην Ελλάδα. Αναμένεται να διακηρύξει και πάλι την προσήλωσή της στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ότι θα ζητήσει από την Αθήνα να επιδείξει συμβιβαστική διάθεση.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχος της είναι να ονοματίσει τους υπεύθυνους σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών οδηγηθούν μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο. Και εκείνοι βρίσκονται κατά την άποψή της στην Αθήνα.

πηγή:Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...