Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αρχίσει πάλι διαπραγματεύσεις

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αρχίσει πάλι διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόθεση του ΔΝΤ να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν αυτό υτο θέλουν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξης της στο αμερικάνικο δίκτυο CNBC, η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε «η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Όταν ετοιμαστούν για να μιλήσουν και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδείξει την θέλησή μας για πρόοδο, ευελιξία σε αυτά στα οποία μπορούμε να προσαρμοστούμε. Και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η κ. Λαγκάρντ αρνήθηκε ότι υπάρχει τελεσίγραφο προς την Ελλάδα λέγοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει μία ισορροπημένη συμφωνία., η οποία « να περιλαμβάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μία φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή από την πλευρά της Ελλάδας. Αλλά από την άλλη πλευρά και συμβολή στη χρηματοδότηση για τους επόμενους μήνες. Επίσης και τη διαβεβαίωση ότι, καθώς προχωράμε μπροστά, θα επιτευχθεί ένα βιώσιμο χρέος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο χρέος. Και είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να έχουμε μία ισορροπημένη προσέγγιση».

Εξέφρασε, επίσης την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένα Grexit, σημειώνοντας , όμως, ότι «ξεκάθαρα το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος με το οποίο θα γίνει το δημοψήφισμα, όταν γίνει, θα κρίνει τα πάντα. Το έχω ξεκαθαρίσει, όταν και εάν οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε», επανέλαβε.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ ως το βράδυ της Τρίτης.
«Εάν δεν πληρώσουν έως το βράδυ της Τρίτης υπάρχει μία σειρά διαδικασιών, τις οποίες θα πρέπει να ενεργοποιήσω. Όμως τεχνικά, εάν μία χώρα δεν πληρώσει στην ώρα της, αρχικά τίθεται σε κατάσταση υπερημερίας από το Ταμείο. Οι συνέπειες είναι ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ έως ότου πληρώσει. Η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ. Η Ελλάδα έχει θέσει στη διοίκηση του Ταμείου και έχει πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια, υπόκεινται σε επιθεωρήσεις και έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κεφάλαια, εάν δεν πληρώσει», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...