Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνικό μέτωπο για βιώσιμη λύση στήνει ο Τσίπρας

Εθνικό μέτωπο για βιώσιμη λύση στήνει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη συνδρομή όλων των πολιτικών αρχηγών ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του λαού μετά το χθεσινό δημοψήφισμα για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Ο κ. Τσίπρας όπως ήταν αναμενόμενο, επιχειρεί να αποσπάσει την ευρεία συναίνεση του πολιτικού προσωπικού της χώρας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Μέχρι τώρα, φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση στο ζήτημα του χρέους, κάτι το οποίο είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για βιώσιμη λύση, και στα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο, οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Νίκου Μιχαλολιάκου που δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, προχωρούν στη σύνταξη κοινού κειμένου, στο οποίο θα υπογραμμίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για μία βιώσιμη συμφωνία και θα χαρακτηρίζεται ως «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης» η πρόταση που θα μεταφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία στους εταίρους.

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, από το οποίο πέρασε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και είχε συνομιλία με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έχει ξεκινήσει από τις 10:00 το πρωί και έχει διακόψει προς το παρόν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει τηλεφωνικές επαφές με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι και Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγο μετά τις 14:00 η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε εκ νέου τις εργασίες της.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να καταθέσει η Ελλάδα, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη πακέτο μέτρων ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συνέρχεται στον απόηχο του ηχηρού «Όχι» του χθεσινού δημοψηφίσματος και της παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη για την επίτευξη μίας συμφωνίας και ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Τρίτης και του Eurogroup που θα προηγηθεί για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Οι 5 Ρωσίες του μέλλοντος: Τι θα γίνει όταν ο Πούτιν δεν θα υπάρχει πια

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...