Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινό ανακοινωθέν υπογράφουν οι πολιτικοί αρχηγοί – Δεν υπογράφει ο Κουτσούμπας

Κοινό ανακοινωθέν υπογράφουν οι πολιτικοί αρχηγοί – Δεν υπογράφει ο Κουτσούμπας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας η μαραθώνια σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Tο κοινό ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση εντός Ευρώπης.

Χωρίς να κάνει καμία δήλωση αποχώρησε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα , διαφωνώντας πλήρως με την πρόταση Τσίπρα αλλά και με την εκτίμηση της κυβέρνησης για το πως εκλήφθηκε η ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το δημοψήφισμα αλλά και η στρατηγική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια με σκληρά μέτρα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας εξηγώντας ότι είτε συμφωνία με μνημόνια, είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συνολική ρήξη με την ΕΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «είναι στο χέρι της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

«Η συμφωνία είναι μονόδρομος» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως « το ανακοινωθέν λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο με ανάπτυξη».
Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν είναι ώρα «για να μιλήσουμε για ευθύνες και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές».

Επίσης τόνισε πως δεν θα δοθούν τα πρακτικά μέχρι να λήξει« ο κόκκινος συναγερμός».« Τα πρακτικά, η απομαγνητοφώνηση να δοθεί αφού έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο και αφού η χώρα έχει έρθει σε συμφωνία με τους συμμάχους μας».

«Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει κάναμε και εμείς παρατηρήσεις η ευθύνη όμως είναι δική του».
Και κατέληξε λέγοντας «θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις».

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναλαμβάνοντας τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, τόνισε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, πως «Χάσαμε χρόνο. Αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Παράλληλα επέκρινε  την κυβέρνηση για τον χρόνο των προηγούμενων πέντε μηνών λέγοντας πως «τώρα είμαστε στο και πέντε, η χώρα επιστρέφει σε ελλείμματα, οι τράπεζες είναι κλειστές και γι’ αυτό όλες οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουμε να συμβάλλουμε και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να μπορέσει να φέρει την συμφωνία, όπως μας υποσχέθηκε».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ «θα συμβάλλει προκειμένου η συμφωνία να υπηρετηθεί απ’ όλους και επανέλαβε ότι ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό ο οποίος -όπως είπε- υποσχέθηκε συμφωνία 48 ώρες».

«Δυστυχώς η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε στο και πέντε.Μας βρίσκει με τις τράπεζες κλειστές, την χώρα στον αέρα και την κοινωνία να βιώνει δραματικές καταστάσεις. Πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει αν αυτή η συνάντηση είχε γίνει νωρίτερα» τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του προεδρικού Μεγάρου.

«Δεν υπάρχει χρόνος, χρειάζεται λύση και η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη.Η ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων είναι επιτακτική με ευθύνη της κυβέρνησης. Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στη χώρα» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Τέλος επεσήμανε πως πρέπει να βρεθεί μια λυτρωτική, όπως την χαρακτήρισε, λύση «την οποία και θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση η οποία δεν έχει εντολή για ρήξη. Πρέπει να δικαιωθούν οι θυσίες του λαού μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...