Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FΑΖ: Ο κεϋνσιανιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την τεράστια αφίσα του Τσε

FΑΖ: Ο κεϋνσιανιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την τεράστια αφίσα του Τσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφιέρωμα στον «σεμνό» όπως χαρακτηρίζει υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, φιλοξενεί η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα στο ίδιο άρθρο, εξαπολύει σκληρή κριτική στον προκάτοχο του κ. Τσακαλώτου, Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο αποκαλεί «νάρκισσο» και θυμίζει τις στιλιστικές του επιλογές και τις εμφανίσεις με τη μηχανή και το κράνος που προκάλεσαν εντύπωση όταν είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αντίθετα, το εγκώμιο του κ. Τσακαλώτου πλέκει το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς τον σεμνό και «φανερά πιο προσανατολισμένος στην ypoyένωση, ενώ στις δύσκολες στιγμές κράτησε χαμηλούς τόνους.

Μεταξύ άλλων η FAZ αναφέρει πως δεν φορά πολύχρωμα ρούχα και κυκλοφορεί με σακίδιο στον ώμο σαν φοιτητής, «Οι φοιτητές Οικονομικών στην Αθήνα θυμούνται ακόμη την τεράστια αφίσα πίσω από το γραφείο του με τον Τσε Γκεβάρα».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως ο κ. Τσακαλώτος συχνά καταγγέλλει τις «νεοφιλελεύθερες συνταγές λιτότητας» που αφήνουν πολλά περιθώρια στους κερδοσκόπους.

«Ο Τσακαλώτος πιστεύει ότι πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί η χώρα και να μπει τέλος στην κρίση και κατόπιν να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις». «Ως κεϋνσιανιστής επιθυμεί ταυτόχρονα ένα μεγάλο επενδυτικό πακέτο για την Ελλάδα», τονίζει η FAZ, ενώ ξεχωρίζει εκτός από την ευγένειά του, την μοναδική βρετανική προφορά του.

«Γεννημένος το 1960 στην Ολλανδία, γιος Έλληνα μετανάστη, και μεγαλωμένος στην Αγγλία, έχει επηρεαστεί από την αριστερή ιδεολογία των βρετανικών πανεπιστημίων. Πήρε το διδακτορικό του από την Οξφόρδη, δίδαξε στο Κεντ και αργότερα ήρθε στο ελληνικό πανεπιστήμιο ως Έλληνας του εξωτερικού», σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...