Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας: Θα αντιπαλέψουμε αυτή τη συμφωνία που χρεοκοπεί τον λαό

Κουτσούμπας: Θα αντιπαλέψουμε αυτή τη συμφωνία που χρεοκοπεί τον λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του κόμματος, στο ξενοδοχείο Novotel, με θέμα «Οργανώνουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη, ενάντια στην νέα συμφωνία-μνημόνιο.

Συζητάμε και προωθούμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ σε όφελος του λαού», ανέφερε ότι οι κομμουνιστές ανοίγουν πλατιά την συζήτηση με την εργατική τάξη και τον λαό για το πώς «θα αντιπαλέψουμε αυτή την συμφωνία που χρεοκοπεί τον λαό», και δίνουν την μάχη για να απορρίψει ο λαός ότι «όλα αυτά είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά μόνο η υπεράσπιση με κάθε τίμημα και θυσία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Έκανε λόγο για παγίδευση του λαού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και απέρριψε την άποψη περί άγνοιας και μη υπολογισμού εκ μέρους της κυβέρνησης «της σκληρότητας των δανειστών και του εκβιασμού τους», τονίζοντας ότι ο εκβιασμός είχε ως μοναδικό στόχο να συμβιβαστεί ο λαός με την φτώχεια και την μοιρολατρική παραίτηση από κάθε αγώνα.

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση «πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, του έδωσε ήδη σημαντικές ανάσες», στηρίζοντας με τις θέσεις του την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δρώντας δημαγωγικά «για την φτωχολογιά», αλλά καθησυχάζοντας την αστική τάξη και διαμορφώνοντας δεσμούς επικοινωνίας με ανώτερα μεσαία στρώματα και εμπλέκοντας την Ελλάδα στο κουβάρι των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων με τους «νέους συμμάχους τους», όμως, να γίνονται παράγοντες πίεσης μαζί με τους εκβιασμούς της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,3% η ΝΔ – Τι απάντησαν οι πολίτες για τις αμβλώσεις

Δημοσκόπηση GPO: Στο 24,5% η ΝΔ – Οι μισοί Έλληνες δεν «βγάζουν» το μήνα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βολοδέρνει» στο 22,3% η ΝΔ – Πολιτική αλλαγή θέλουν 6 στους 10

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά κάτω από 25% η Ν.Δ. – Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...