Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς παραίτηση από την Κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Προς παραίτηση από την Κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίση αναμένεται να προκαλέσει στην Κυβέρνηση η διαφαινόμενη αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων που έπονται της συμφωνίας με την τρόικα.

Ο κ. Χαρακόπουλος είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί καθώς θεωρεί ότι τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και άρα δεν μπορεί να δεχθεί μια τέτοια συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”.

«Θα περιμένω να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή και μετά θα τοποθετηθώ» λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του και επιμένει ότι θα παραμείνει συνεπής με τις θέσεις του, οι οποίες είναι γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός από την πρώτη στιγμή αντέδρασε έντονα στα σενάρια περί επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Ο ίδιος επικαλείται τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και έχει υπογραμμίσει ότι η χώρα έχει διάσπαρτες μικρές κτηνοτροφικές μονάδες. «Αν επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από 5 σε 7, σε 9 ή 10 μέρες, θα ζήσουμε το εξής παράδοξο: ενώ δεν θα υπάρχει ελληνικό «φρέσκο» να έχουμε εισαγωγές παστεριωμένου γάλακτος μεγαλύτερης διάρκειας από άλλες χώρες οι οποίες έχουν το χαρακτηρισμό «φρέσκο», όπως η Ιταλία» τόνισε προ ημερών.

Παράλληλα έχει διαμηνύσει έγκαιρα ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ελληνική αγελαδοτροφία και θα αναγκαστούν να κλείσουν και να εξαγοραστούν επιχειρήσεις. «Τελικά, τι θέλουμε; Δεν θέλουμε να υπάρχει παραγωγικός ιστός στη χώρα; Δεν θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής; Είμαστε μια χώρα, η οποία έχει χάσει πια την αυτάρκειά της σε τρόφιμα» είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Τι ισχύει για γάλα και κρέας προς κατανάλωση

Συναγερμός για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ «κάρφωσε» υπουργούς για μαϊμού αποζημιώσεις

Ο Μητσοτάκης έβαλε τον Πλεύρη να φυλάει τα σύνορα – Χάρτη του έδωσε;

Νέο αντάρτικο στη ΝΔ από 11 βουλευτές για το «μαύρο κλείσιμο» του προγράμματος απασχόλησης ηλικιωμένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...