ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρίστες στη Σκιάθο έφαγαν σε ταβέρνα τσιπούρα και αρνίσια παϊδάκια κι έφυγαν κάνοντας φασαρία δίχως να πληρώσουν
Δημοσκόπηση Marc: 26,8% η ΝΔ, 14,3% η ΕΛ.Α.Σ. - «Καίει» την κυβέρνηση η ακρίβεια
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμών η ελληνική φρεγάτα «Φορμίων» πίσω στο ναυπηγείο της Naval Group
Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία - Συλλήψεις, έρευνες στα συντρίμμια και δραματικές μαρτυρίες
Τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα - Ένας νεκρός στο Δερβένι και μπαράζ εκκενώσεων από το 112
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπέρ της στάσης του ΔΝΤ να μην συμμετέχει, εξ αρχής και άνευ προαπαιτούμενων, στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τάσσεται με άρθρο γνώμης στο Bloomberg, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.
Σύμφωνα με τον κ. Ελ-Εριάν το ΔΝΤ έχει απόλυτο δίκιο που θέτει τέσσερις βασικούς όρους προκειμένου να χρηματοδοτήσει εκ νέου την Ελλάδα, ενώ με αυτήν του την στάση μπορεί να βοηθήσει ώστε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας τελικώς να επιτύχει, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για τα δύο προηγούμενα.
Όπως σημειώνει ο γνωστός επενδυτής και σχολιαστής «το ΔΝΤ έχει δίκιο που επιμένει στους τέσσερις όρους που έχει θέσει. Χωρίς αυτούς, η νέα συμφωνία θα έχει την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες, μέσω των οποίων Ελλάδα και εταίροι κέρδισαν απλά χρόνο αλλά με πολύ υψηλό κόστος. Τα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης ούτε κατάφεραν να επουλώσουν το τραύμα στη μαραζωμένη οικονομία της χώρας ούτε να ανακουφίσουν τους πολίτες της που έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα».
Εκτιμά ακόμη ότι το ΔΝΤ πιέστηκε πολιτικά – τόσο από τους Ευρωπαίους όσο και από τους Αμερικανούς – να συμμετάσχει στα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης, τα οποία δεν ήταν ορθά σχεδιασμένα, ενώ παραβίαζαν δύο από τους βασικούς κανόνες του καταστατικού του Ταμείου: δεν υπήρχε διαβεβαίωση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ το χρέος της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν ήταν βιώσιμο.
























































