Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μυρίζουν” εκλογές για 20 ή 27 Σεπτέμβρη – Ρυθμιστές δανειστές και… Λαφαζάνης

“Μυρίζουν” εκλογές για 20 ή 27 Σεπτέμβρη – Ρυθμιστές δανειστές και… Λαφαζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκλογές στις 20 ή στις 27 Σεπτεμβρίου, δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις του Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η προσφυγή στις κάλπες για τις αρχές Νοεμβρίου.

Στην κυβέρνηση υπάρχει διστακτικότητα για το αν πρέπει να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην Βουλή, ενώ παρατηρείται και καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών τμημάτων της βουλής, γεγονός που «μυρίζει» εκλογές σύντομα καθώς η πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.

Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει και το άλλο σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να φέρνει προς ψήφιση μνημονιακές απαιτήσεις στα θερινά τμήματα της βουλής και οι εκλογές να μετατίθενται για τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Στις αποφάσεις του πρωθυπουργού θα συνυπολογιστούν κατ’ αρχήν οι προθέσεις των δανειστών, οι οποίοι αν και δεν θα ήθελαν πρόωρες εκλογές, το ξανασκέφτονται τώρα, αφού θέλουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση το συντομότερο.

Στην ατζέντα του Μαξίμου υπάρχει και η ψήφιση μέτρων και προαπαιτούμενων, που θα οδηγήσουν στην πρώτη αξιολόγηση και στο άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.

Επίσης, στους παράγοντες που σταθμίζει ο πρωθυπουργός είναι και οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Το αν δηλαδή θα δημιουργηθεί μια δυναμική του κόμματος Λαφαζάνη, και να αποτραπεί σε αυτή την περίπτωση, η συσπείρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτό.

Στις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Star, θα μετρήσει και ο λογαριασμός, που έρχεται από τα τέλη του μήνα με την έναρξη των φορολογικών υποχρεώσεων χιλιάδων πολιτών, που μπορεί να βαρύνει μπροστά στην κάλπη.

Πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία πάντως, βλέποντας τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να προκηρύξει πρόωρες εκλογές την Δευτέρα (24 Αυγούστου)! Αυτή την ερμηνεία κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Star και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος πάντως, να ζητά από τον κ.Τσίπρα να προχωρήσει πρώτα σε συνέδριο και μετά να λάβει αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...