Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι ο Γιώργος τίναξε στον αέρα τη συνεργασία με τη Φώφη – Γράφει ο Γιώργος Ρωμαίος

Έτσι ο Γιώργος τίναξε στον αέρα τη συνεργασία με τη Φώφη –  Γράφει ο Γιώργος Ρωμαίος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό παρασκήνιο αποκαλύπτει ο Γιώργος Ρωμαίος, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με άρθρο στο προσωπικό του blog (διαβάστε εδώ) με τίτλο: “Γιατί μισεί τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου και θέλει τη διάλυση του;”.

Ο καλά γνωρίζων τι “παίζει” Γιώργος Ρωμαίος εξηγεί πώς ο Γιώργος Παπανδρέου “τίναξε στον αέρα” την προεκλογική συνεργασία με τη Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βάλει “βέτο” για κοινή κάθοδο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο Γιώργος Ρωμαίος, όμως, φαίνεται ότι γνωρίζει άλλο παρασκήνιο (δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έκανε “πάρτι” από τη χαρά του σε μια πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ).

Διαβάστε το άρθρο:

Γιατί μισεί τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου και θέλει τη διάλυση του;

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε από τους οπαδούς του πατρικού κόμματος με την ηγεσία και την εκλογή του στην πρωθυπουργία το 2009 με μεγάλη πλειοψηφία…

Είχε την ατυχία να υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο τον οδήγησε σε άστοχες και ακατανόητες πολιτικές πρωτοβουλίες (η εξαγγελία δημοψηφίσματος και η παραίτηση της κυβέρνησης) και στην παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος…

Η ιστορία, όταν καταλαγιάσουν τα αντιμνημονιακά πάθη, θα αποτιμήσει έστω και με σχετική αντικειμενικότητα την περίοδο που κυβέρνησε τη χώρα σε μια πράγματι δύσκολη περίοδο…

Ο λαός όμως έχει, ίσως όχι τελεσίδικα, αποφανθεί στις εκλογές του 2012 καταδικάζοντας το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 12,28% και 33 βουλευτές από την πρώτη θέση στις εκλογές του 2009 με 43,92% και 160 βουλευτές!

Τα επόμενα δύο και πλέον χρόνια θα επιλέξει τις καλοπληρωμένες ομιλίες στο εξωτερικό και την απουσία του από την Βουλή. Θα επανέλθει πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 για να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το Κίνημα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού… Αποτέλεσμα; Απέσπασε το 2,47% των ψήφων έμεινε εκτός Βουλής και συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ στην έβδομη θέση με 4,68% και 13 έδρες!

Και φθάνουμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Γεννηματά επικοινωνεί με τον κ.Παπανδρέου και του ζητεί την υποστήριξη του. Η απάντηση: Κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ και διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών!

Πολιτική παραφροσύνη! Η αποδοχή της πρότασης του θα γελοιοποιούσε το ιστορικό κόμμα. Ας φανταστούμε το ψηφοδέλτιο με τίτλο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ και το δεύτερο κόμμα με υποψήφιο τον γιο του ιδρυτή του πρώτου κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου!

Και τα ερωτήματα: Γιατί μισεί τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου που επιμένει στη διάλυση του; Γιατί δεν αποσύρεται, έστω και προσωρινά, από την εκλογική κονίστρα και να στηρίξει τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ κατά την επικείμενη σκληρή εκλογική αναμέτρηση; Δεν πήρε το μήνυμα από τις εκλογές του Ιανουαρίου ότι αυτοτελής κάθοδος στις εκλογές θα τον οδηγήσουν στην απόλυτη πολιτική απαξίωση;

Το αξίζει; ΟΧΙ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...