Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ευχή του Μπουτάρη στον Τσίπρα και η… σπόντα του Αλέξη

Η ευχή του Μπουτάρη στον Τσίπρα και η… σπόντα του Αλέξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας, οι δύο άνδρες συζήτησαν και συμφώνησαν να ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη, ενώ αποκάλυψε και την ευχή του δημάρχου ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η πόλη, να είναι ένας κόμβος αναπτυξιακός, αλλά και ένας κόμβος πολιτισμού.

»Πρέπει να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως μια ουσιαστική πρωτεύουσα όχι μόνο τη Β. Ελλάδας, αλλά της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και αυτό απαιτεί σχεδιασμό, απαιτεί και όραμα και ιδέες. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, στα οποία πρέπει να συνεργαστούμε.

»Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μετρό, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε ως εμπορικό κόμβο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα από τη σύνδεσή του και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στην πόλη ουσιαστικές αρμοδιότητες ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

»Ταυτόχρονα να δουλέψουμε μαζί και σκληρά πάνω στα κοινωνικά, όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας. Όλα αυτά απαιτούν συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την κεντρική κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση και προς τους αιρετούς των πολιτών σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ακόμη ότι συζήτησαν την ιδέα να αναπτυχθεί ένας διάλογος για τις απαραίτητες αλλαγές στον Καλλικράτη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση όχι μόνο να έχει αρμοδιότητες δίχως πόρους, αλλά και πόρους. Επίσης συζήτησαν για αλλαγές στο ελεγκτικό πλαίσιο των δήμων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αιρετούς να παράξουν έργο και να κρίνονται αυστηρά στο τέλος για το αν το έργο αυτό το έπραξαν μέσα στο ορθό πλαίσιο που προβλέπει η νομοθεσία.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τού ευχήθηκε «να κερδίσω με μια ψήφο. Εγώ του είπα ότι θέλω με περισσότερες».

«Του ευχήθηκα εγώ και οι άλλοι αντιδήμαρχοι, που είμαστε μέσα, καλή επιτυχία στις εκλογές και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα, που κάνει και που έχει κάνει, να μην τον αφήσει στη μέση, να προχωρήσει στην ανόρθωση της χώρας μας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

Σε ό,τι αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις και το κλίμα της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Έχουμε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία και νομίζω πολύ αμοιβαία εκτίμηση», ενώ ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «η σχέση με τον πρόεδρο, θα μπορούσα να πω, ότι είναι εξαιρετικά καλή».

Και οι δύο χαρακτήρισαν ουσιαστική και αποδοτική τη συζήτηση που έγινε παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, αντιδημάρχων και υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...