Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντιμπέιτ: Όλες οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα της Οικονομίας!

Ντιμπέιτ: Όλες οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ενότητα της Οικονομίας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία” ήταν η θεματική της πρώτης ενότητας, κατά την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων στο ντιμπέιτ.

Αρχικά ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Όλγα Τρέμη.

Η δημοσιογράφος του mega απηύθυνε ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν και ρώτησε γιατί ο πολίτης θά πρέπει να ξαναψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνησή του κατάφερε να σταθεροποιηθεί η οικονομία με τη συμφωνία των δανειστών και να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δήλωσε επίσης πως η κυβέρνησή πήρε 35 δισεκατομμύρια από το πακέτο Γιούνκερ για την ανάπτυξη, 25 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως σε αυτή τη μάχη δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, αλλά η μάχη είναι μπροστά. Η Όλγα Τρέμη επανήλθε με ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή Βαρουφάκη κι αν ήταν λανθασμένη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως σε αυτή τη δύσκολη μάχη υπήρξαν επιλογές που μπορεί να είχαν μία δυναμική, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν λάθη, αλλά διορθώθηκαν.

Η απάντηση Μεϊμαράκη

Ακολούθως, ο Αντώνης Σρόιτερ θύμησε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και τον ρώτησε εάν πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος τη Ν.Δ. αφού και αυτοί δεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις τους.
Click4more: Εκλογές 2015: Ο Μεϊμαράκης με το σακάκι και τη γραβάτα στο χέρι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να κάνει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε. Σημείωσε πως η Ν.Δ. μείωσε τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “εάν η διακυβέρνηση δεν είχε διακοπεί βιαίως από τον Αλέξη Τσίπρα τότε θα είχαν υλοποιηθεί οι περισσότερες δεσμεύσεις”, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως διώχνει τους επενδυτές από τη χώρα.

Επανήλθε ο κ. Σρόιτερ λέγοντας πως και σε αυτές τις εκλογές εάν είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ. πάλι δεν θα έχει αυτοδυναμία, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να εξηγεί πως η Ν.Δ. δεν έχει δώσει υποσχέσεις, όπως ότι θα σκίσει το Μνημόνιο, ρίχνοντας έτσι την πρώτη… “μπηχτή” στον Αλέξη Τσίπρα.

Λαφαζάνης για… εθνικό νόμισμα

Όπως είναι λογικό, οι ερωτήσεις στον αρχηγό της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχαν να κάνουν με το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Η Μαρία Χούκλη ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη κατά πόσο η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για τον λαό.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως δεν πρέπει να τρομοκρατείται ο κόσμος και για το θέμα της δραχμής δεν έχει ενημερωθεί ποτέ ο κόσμος ουσιαστικά. Ξεκαθάρισε ακόμη πως η καταστροφή είναι το Μνημόνιο και μόνο αυτό.

“Η επιλογή εθνικού νομίσματος δεν ειναι καταστροφή” διευκρίνισε και τόνισε πως “10 χώρες στην Ε.Ε. έχουν δικό τους νόμισμα και δεν έχουν καταστραφεί”.

Η Μαρία Χούκλη επανήλθε λέγοντας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη πως δεν απαντά ουσιαστικά, με τον αρχηγό της Λαϊκής Ενότητας να μιλά για εκτύπωση νομίσματος και πως αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη μείωση της ανεργίας.

Θεοδωράκης για μνημόνιο

Η Μάρα Ζαχαρέα, τόνισε στην συνέχεια στον Σταύρο Θεοδωράκη πως η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και τον ρώτησε πως με τη στήριξή του στο Μνημόνιο διαφέρει από τους άλλους.
Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως το Ποτάμι δεν είχε καμιά εμπλοκή στη διακυβέρνηση της χώρας και στήριξαν το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα γιατί η εναλλακτική ήταν πολύ χειρότερη.

Όπως είπε, όμως θα δώσει μάχη για τη στήριξη των ασθενέστερων έστω και μέσα σε Μνημόνιο. Έκανε μάλιστα αναφορά στην ανάγκη για ισχυρή διακυβέρνηση μία ημέρα μετά των εκλογών.

Η κα Ζαχαρέα επανήλθε ρωτώντας τον κ. Θεοδωράκη τι θα πει σε επενδυτές για να τους πείσει, με τον αρχηγό του Ποταμιού να απαντά πως στους επενδυτές θα πει πως ανάλογα με τους ανθρώπους που προσλαμβάνει θα έχει λιγότερη φορολογία.

Βρείτε τις… διαφορές Λαφαζάνη – ΚΚΕ

Η Σία Κοσιώνη ρώτησε τον κ. Κουτσούμπα ποιά είναι η διαφορά του με τον κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες της ΛΑΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν ζητά αλλαγές εντός των καπιταλιστικών μονοπωλίων και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση της ΛΑΕ όπως τόνισε δεν οδηγεί σε διέξοδο και θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κα Κοσιώνη επανήλθε ρωτώντας εάν με την πρόταση του ΚΚΕ ο λαός θα πλουτίσει.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο και αγροτική παραγωγή. “Εάν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες μπορεί να διαγράψει και μονομερώς το χρέος και να αναπτύξει την οικονομία” τόνισε συγκεκριμένα.

Καμμένος για φορολόγηση

Στην συνέχεια, ο κ. Γιομπαζολιάς στην ερώτησή του στον Πάνο Καμμένο αναφέρθηκε στη φορολόγηση ξεπερνώντας κατά πολύ το χρονικό όριο.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως όσο μικρότερη είναι η φορολόγηση τόσο περισσότερα θα είναι τα έσοδα για το κράτος. ενώ αναφέρθηκε στη δράση του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας λέγοντας πως στις επενδύσεις στα νησιά πρέπει να υπάρξει σχεδόν μηδενική φορολόγηση.

Δήλωσε ακόμη πως οι ΑΝ.ΕΛ θα είναι εγγύηση για τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι στην κυβέρνηση.

Επανήλθε στην συνέχεια ο κ. Γιομπαζολιάς ξεπερνώντας και πάλι το χρόνο, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει πως η μεγαλύτερη αποτυχία είναι πως δεν κατήργησε η κυβέρνηση τον ΕΝΦΙΑ και πως δεν μπόρεσε να επιστρέψει τα χρήματα στους στρατιωτικούς σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Θέμα το μνημόνιο και στο ΠΑΣΟΚ

Η Όλγα Τρέμη ρώτησε την Φώφη Γεννηματά εάν μετά τις εκλογές θα συνεχίσουν στο ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζουν το Μνημόνιο με όλα αυτά τα σκληρά μέτρα.

Η κα Γεννηματά δήλωσε πως η χώρα οδηγήθηκε σε ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ είχε πρωτογενή πλεονάσματα. Δήλωσε ακόμη πως εάν υπήρχε χρυσό βατόμουρο στην οικονομία θα έπρεπε να το πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, που εξαφάνισε τα αποθεματικά και έφερε στην πόρτα της χώρας το Grexit.

Η κα Τρέμη επανήλθε με νέα ερώτηση. Ρώτησε την κα Γεννηματά πως κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκλεισε επίτηδες την τελευταία αξιολόγηση για να φορτώσουν τον μουντζούρη στον κ. Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά δήλωσε πως έχουν ακούσει… πολλές κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...