Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι απάντησαν οι αρχηγοί για το Δημόσιο

Tι απάντησαν οι αρχηγοί για το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα της δεύτερης ενότητας κατά την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων στο ντιμπέιτ ήταν “Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική”.

Στην δεύτερη ενότητα. ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε τη Φώφη Γεννηματά σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα που υπάρχει στα συρτάρια του κόμματος.

Η κα Γεννηματά διόρθωσε τον κ. Σρόιτερ λέγοντας πως αυτή η ερώτηση δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Ωστόσο, δήλωσε πως το συγκεκριμένο πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος διεξάγει έρευνες, αλλά δεν έχει στα χέρια της στοιχεία εναντίον κάποιου.

Ο κ. Σρόιτερ επανήλθε λέγοντας πως αυτό το θέμα αφορά τη διοίκηση γιατί τα χρήματα στα κόμματα είναι των ελλήνων πολιτών.

Η κα Γεννηματά δήλωσε πως προς το παρόν εκπληρώνονται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του κόμματος.

Καμμένος για… αντάρτικο

Η Μαρία Χούκλη στην συνέχεια ρώτησε τον κ. Καμμένο εάν θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους ή θα σηκώσει αντάρτικο.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως οι ΑΝ.ΕΛ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει χάσει από τη βουλευτική του δύναμη μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Όπως είπε προτίμησαν από το να πυροβολήσουν τη χώρα αποφάσισαν να πυροβολήσουν τα πόδια τους.

Η κα Χούκλη επανήλθε λέγοντας: Θα δεχόσασταν να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου;

Εκείνος απάντησε πως εάν υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

Κουτσούμπας για Δημόσιο

Η Μάρα Ζαχαρέα ρώτησε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ εάν έχει αναλογιστεί την ευθύνη του κόμματος για τη διόγκωση του Δημοσίου.
Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως “έχουμε μάθει να ζούμε σε έναν δημόσιο τομέα που έχει σαπίσει και διαφθαρεί”. Όπως είπε ο δημόσιος τομέας είναι συνυφασμένος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία και πολλές φορές προστατεύει.

“Το ΚΚΕ μιλά για ένα δημόσιο τομέα που θα ανήκει σε ένα κράτος όπου ο λαός θα είναι στην εξουσία και θα μπορεί να τον ελέγχει” συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας και αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όπου πεθαίνει ο κόσμος και στα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση.

Θεοδωράκης για απολύσεις στο Δημόσιο

Ακολούθως τον λόγο πήρε η Σία Κοσιώνη, ρωτώντας τον Σταύρο Θεοδωράκη εάν πρέπει να γίνουν κι άλλες απολύσεις στο Δημόσιο.
Ο αρχηγός του Ποταμιού δήλωσε πως το δημόσιο έχει 1.614 οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου περισσότερους από κάθε άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχουν χώρους για να βολεύουν τα παιδιά τους.

Δήλωσε ακόμη πως πρέπει να μειωθούν τα ρετιρέ στον δημόσιο τομέα, να καταργηθούν οι πολεοδομίες και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά. Τάχθηκε επιπρόσθετα υπέρ της αξιολόγησης.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται αξιολόγηση όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των δομών.

Η Λαϊκή Ενότητα για το Δημόσιο

Ο κ. Γιομπαζολιάς, απευθύνοντας ερώτηση προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του μίλησε στον πληθυντικό, με τον αρχηγό της ΛΑ.Ε. να ρωτά προς τι… ο πληθυντικός κι εκεί κάπου να δημιουργείται μία σύγχυση με το χρονόμετρο!

Ο κ. Λαφαζάνης, ωστόσο, δήλωσε πως η ΛΑΕ θέλει ένα κράτος που να εξυπηρετεί τους πολίτες.

“Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θέλουμε ένα κράτος της διαπλοκής αλλά το αντίθετο. Αυτό ομως δεν μπορεί να γίνει μέσα από ένα Μνημόνιο”, απάντησε χαρακτηριστικά.

ΝΔ και ασφαλιστικό

Η σειρά της Όλγας Τρέμη ήρθε και η ερώτηση ήταν προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοσιογράφος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία ψήφισε και το τρίτο μνημόνιο που ορίζει σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό.

Μεϊμαράκης: “Ο Τσίπρας δεν θέλει ούτε να με βλέπει!”

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως αυτά τα μέτρα τα έφερε ο κ. Τσίπρας και η συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ήδη στο θέμα των συντάξεων και πως δεν ήρθε να δώσει υποσχέσεις σε κανέναν.

Τόνισε πως πρέπει να γίνονται έλεγχοι για τη μαύρη εργασία που εάν καταπολεμηθεί θα βοηθήσει στο ασφαλιστικό, ενώ επίσης μίλησε για τις επενδύσεις πως αυτές θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίες και θα αυξηθούν οι εισφορές.

Η κα Τρέμη δήλωσε πως αναρωτιέται εάν πράγματι ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να είναι ο πρωθυπουργός που θα εφαρμόσει τέτοια σκληρά μέτρα.

Ο κ. Μείμαράκης απάντησε πως εάν ο λαός τον επιλέξει τότε θα λάβει την εντολή και θα κυβερνήσει και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θέλει ούτε να τον δει για μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Τσίπρας φυσικά για… Μνημόνιο

Ο Αντώνης Σρόιτερ έκλεισε την δεύτερη θεματική ενότητα με ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση για τα δεινά που φέρνει το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως έχει υλοποιηθεί η υπόσχεσή τους για τις 100 δόσεις και για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως άλλη μία επιτυχία της διαπραγμάτευσης είναι πως δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ και κατηγόρησε τον κ. Μεϊμαράκη και το κόμμα του πως είχαν υποσχεθεί πως θα διαπραγματευτούν και δεν το έκαναν.

Ο κ. Σρόιτερ επανήλθε στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ρωτώντας εάν έχει πληρώσει τον φόρο ή είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει… ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που τον φόρτωσε η Νέα Δημοκρατία και πως όταν πάρει μπροστά η οικονομία τότε θα καταργηθεί σταδιακά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...