Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι θέσεις των αρχηγών για μεταναστευτική πολιτική και προσφυγικό

Oι θέσεις των αρχηγών για μεταναστευτική πολιτική και προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τέταρτος θεματικός κύκλος του ντιμπέιτ αφορούσε τη μεταναστευτική πολιτική και το μείζον θέμα του προσφυγικού προβλήματος.

Διαβάστε τι απάντησαν για το μείζον πρόβλημα οι πολιτικοί αρχηγοί

Ερώτηση Μάρας Ζαχαρέα: Εάν είστε αύριο υπουργός Εξωτερικών, τι ακριβώς θα πράξετε όταν ακούσετε πως βάρκες με 10.000 μετανάστες φτάνουν στα ελληνικά νησιά;

Φ. Γεννηματά: Δεν θα περιμένω να ακούσω πως έρχονται 10.000 μετανάστες στα νησιά για να κάνω κάτι. Πρέπει να δράσουμε. Πληρώνουμε την αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακούσαμε μέχρι πως οι μετανάστες λιάζονται. Δεν αντέχει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα αυτό. Πρέπει να γίνει επιμερισμός. Η χώρα με ευθύνη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα είναι έτοιμοι, όταν έρθει η ώρα, να στείλει τους ανθρώπους αυτούς σε άλλες χώρες γιατί δεν έφτιαξε τις απαραίτητες δομές που θα ξεχωρίζει ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι. Ριζική αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών με προστασία των ελληνικών νησιών.

Ερώτηση Σίας Κοσιώνη: Είστε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και στο θέμα της ιθαγένειας;

Π. Καμμένος: Αν είχα δικαίωμα για βέτο ήταν για το ζήτημα της ιθαγένειας. Και αντιδράσαμε στη Βουλή. Και αν είχα περιθώριο για να αντιδράσω περισσότερο χωρίς να προκαλέσω πρόβλημα στην κυβέρνηση θα το έκανα. Μυτιλήνη και Κως πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μπουν περισσότερα πλοία και να ενισχυθούν οικονομικά. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του Δουβλίνο ΙΙ που σήμερα θέλει πλέον και η Μέρκελ. Μας λοιδορούν για αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και οι λαθρομετανάστες. Πρέπει να ξεχωρίσουμε εδώ τις πολιτικές μας.

Ερώτηση Μ. Γιομπαζολιά: Τι προτείνει το ΚΚΕ εδώ και σήμερα για το προσφυγικό; Θα ήμασταν εκτός Ε.Ε και αυτό θα ήταν καλύτερο ή όχι;

Δ. Κουτσούμπας: Άμεσα να παρθούν μέτρα για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους σε όλους τους πρόσφυγες. Παρέμβαση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό και τον κ. Αβραμόπουλο να αναλάβει η Κομισιόν τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά μας. Η χώρα είναι πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες.

Ερώτηση Ο. Τρέμη: Ο κ. Τσίπρας σας χαρακτήρισε πιο λαϊκιστή και από την Χρυσή Αυγή. Εσείς κάνετε πολύ σκληρή κριτική από την πλευρά σας, στην κυβέρνηση και την πολιτική ανοιχτών συνόρων

Σ. Θεοδωράκης: Θέλω να θυμίσω πως είμαι από τους δημοσιογράφους που βρέθηκα σε νησιά για να νησιά για το θέμα του μεταναστευτικού. Εκεί που δεν τολμάνε να πάνε οι υπουργοί του κ. Τσίπρα.

Η χώρα έχασε χρήματα για το μεταναστευτικό. Η ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να σταματάμε τις μεταναστευτικές ροές μαζί με την Τουρκία έξω από τα σύνορά μας. Η Ευρώπη έχει ιστορία και αυτές οι σκηνές την προσβάλλουν.

Ερώτηση Α. Σρόιτερ: Έχετε καταγγείλει κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό. Τι λέτε εσείς για το πολιτικό άσυλο;

Π.Λαφαζάνης: Είδα μία ανείπωτη τραγωδία στη Μυτιλήνη. Μίλησα με τους πρόσφυγες και είδα την κτηνωδία που ζούνε. Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για αυτό που ζούμε και δυστυχώς τους υποστήριξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας. Δεν έχουμε καν πρεσβεία της Συρίας στη χώρα. Χρειάζεται μεγάλα κονδύλια για να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι μία πύλη εισόδου και μαζί με τα μνημόνια έχουμε και το προσφυγικό πρόβλημα.Κ αι στη Ρωσία πάνε και όπου μπορούν να επιβιώσουν πάνε οι πρόσφυγες.

Ερώτηση Μαρίας Χούκλη: Συμφωνείτε με το κλείσιμο των συνόρων και την άποψη βουλευτή του κόμματός σας που μιλά για απόβαση λαθραίων μεταναστών;

Β. Μεϊμαράκης: Οι επίσημες θέσεις των κομμάτων εκφράζονται από τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο. Ο κάθε βουλευτής μπορεί να εκφράσει τις δικές τους απόψεις. Εμείς δεν συμφωνούμε αλλά δεν θα τους φιμώσουμε κιόλας.

Εμείς φωνάζουμε χρόνια τώρα. Το μεταναστευτικό δεν ανακαλύφθηκε τώρα, δεν είδα την ευαισθησία αυτή όταν εδώ και καιρό λέγαμε πως 2,5 εκ. περίμεναν να έρθουν και έπρεπε να φυλάξουμε τα σύνορα μας και να διαχωρίσουμε μετανάστες και πρόσφυγες. Άκουσα με έκπληξη από τον πρωθυπουργό να λέει πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Ε, λοιπόν του λέω ότι έχουμε και πρέπει να τα φυλάμε. Μη χάσουμε και κανένα νησάκι τώρα επειδή ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Το πρόγραμμά μας υπάρχει και καλό θα ήταν τα κόμματά.

Ερώτηση Μάρας Ζαχαρέα: Μήπως κάνατε λάθος επιλογές σε τοποθετήσεις υπουργών στο πολύ κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού;

Α. Τσίπρας:Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και κάποιοι κατηγορούν εμάς. Κάνουν στοχευμένη επίθεση σε μια κυβέρνηση που είχε χαρτοφυλάκιο εδώ και χρόνια. Είναι ντροπή αυτό όταν η θάλασσα του Αιγαίου ξεβράζει νεκρά τρίχρονα παιδιά στις ακτές μας. 800.000 άνθρωποι είναι τώρα στη Γερμανία, μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Εμείς βάλαμε το θέμα στην Ε.Ε. και καταφέραμε την αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. Η πολιτική ήταν απραξία.

Φτιάξαμε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση κινείται ακριβώς πάνω στα δικά μας βήματα. Φτάνει πια. Πραγματικά, φτάνει! Είναι υποκρισία να προσπαθείτε να μας φορτώσετε τέτοια πράγματα όταν η ΝΔ μας είχε αφήσει το απόλυτο μηδέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...