Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Citigroup: Βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να στηρίζει το μνημόνιο

Citigroup: Βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να στηρίζει το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ως πιθανότερο νικητή στις επικείμενες εκλογές , ο Αμερικάνικος χρηματοπιστωτικός κολοσσός Citigroup, αλλά θεωρεί σχεδόν αδύνατον να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία και το πιο πιθανόν είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση με ένα έως τρία μικρότερα κόμματα.

Στην ανάλυσή της με τίτλο «Greece: Why the September 20 Elections Matter», το βασικό σενάριο της Citigroup, προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές με μικρή διαφορά από τη ΝΔ και το αποτέλεσμα είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν είτε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ είτε άλλα τρία κόμματα, στην απίθανη περίπτωση που μπουν στη Βουλή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Ένα τέτοιο σενάριο θα είναι, πιθανότατα, το καλύτερο δυνατό από επενδυτική σκοπιά.

Ωστόσο, η Citigroup εκτιμά ότι ένας τέτοιος συνασπισμός είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να κλείσει τετραετία, ενώ επισημαίνει ότι η ΝΔ, ακόμη κι αν είναι στην αντιπολίτευση, με τη στάση που κρατά στο θέμα της διάσωσης της χώρας, θα διασφαλίσει πιο ευρεία υποστήριξη για την εφαρμογή του προγράμματος, από ό,τι αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι να νικήσει η Νέα Δημοκρατία και να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Citigroup, ωστόσο, θεωρεί ότι ένα τέτοιο σχήμα θα είναι, στην πράξη, πιο «αδύναμο», ενώ αυξάνει τον κίνδυνο η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος είτε να ολοκληρωθεί ελλιπής είτε να καθυστερήσει, ενδεχομένως μέχρι τις αρχές του 2016, με αρνητικό αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων για το χρέος.

Μεσοπρόθεσμα, η Citigroup εξακολουθεί να αμφιβάλλει ότι οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές εξασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπει ότι η όποια ελληνική κυβέρνηση σχηματιστεί θα είναι ασταθής.

Αναφορικά με το τι θα μπορούσε να κάνει λιγότερο πιθανό το Grexit, το ιδανικό σενάριο θα είναι να σχηματιστεί μία ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με αυξημένη υποστήριξη από τους πιστωτές για ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Citigroup παραδέχεται ότι η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας είναι πιο θετική απ’ ό,τι προέβλεπε, αλλά εκτιμά ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...