Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη”

Γ. Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλή συζήτηση σηκώνει η διαβεβαίωση του Γιάννη Δραγασάκη σε Γερμανούς βουλευτές ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί «αξιόπιστη» πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης.

Η συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με την αντιπροσωπεία των Γερμανών βουλευτών έγινε στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο δημιουργίας του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας – Γερμανίας.

«Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «η οποία (σ.σ. πολιτική δύναμη) υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης».

Ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος προς την γερμανική αντιπροσωπεία είπε ότι «πολλά μπορεί να έχουν ακουστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ» γι αυτό και τους διαβεβαίωσε ότι «εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.

Απ’ αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς».

Τέλος, εξήγησε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα είχε μια σειρά από οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες μεταξύ των οποίων «ανεργία των νέων 60%, ύφεση 25%, μείωση των επενδύσεων δημόσιων και ιδιωτικών 58%, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων…» οι οποίες καθιστούν την υπέρβαση της κρίσης αναπόφευκτη.

Κι όπως είπαμε εισαγωγικά, οι δηλώσεις Δραγασάκη σηκώνουν πολλή συζήτηση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...