Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χέρι» Λιου σε Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος

«Χέρι» Λιου σε Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα παρέμβαση υπέρ των ελληνικών θέσεων για γενναία ελέφρυνση του χρέους πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Τζακ Λιου υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Επιπλέον, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής εκ μέρους της Ελλάδας, των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, ενώ πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει τις επαφές με όλες τις πλευρές.

Η παρέμβαση αυτή του Τζακ Λιου έρχεται σε συνέχεια των όσων διεμήφθησαν στη Λίμα του Περού, στη Σύνοδο της Παγκόσμας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ απέρριψε ηχηρά τους ισχυρισμούς Ντάισελμπλουμ για εξέταση του ζητήματος του ελληνικού χρέους «εν ευθέτω χρόνω», υπογραμμίζοντας πως η ελάφρυνσή του πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Πέραν τούτου, με συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μία ημέρα πριν προσγειωθεί στην Ελλάδα, ταξίδι που ακυρώθηκε λόγω θανάτου της μητέρας του, υπογράμμισε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το Νοέμβριο θα πρέπει να προχωρήσει η απομείωση του ελληνικού χρέους. Αντίστοιχη θέση έχει πάρει ανοιχτά και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Καθίσταται σαφές λοιπόν, ότι ο άξονας ΗΠΑ – Γαλλίας, ο οποίος είναι αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να ανατραπούν τα σχέδια του Βερολίνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το καλοκαίρι, εντείνει τις πιέσεις του προς τη Γερμανία, όσο πλησιάζει η ώρα της ελάφρυνσης του χρέους και όσο η γεωπολιτική κρίση κορυφώνεται και καθιστά την Ελλάδα έναν πυρήνα σταθερότητας μέσα στις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις της λεκάνης της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...