Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον θέλουν για αρχηγό της Ν.Δ. οι συνεργάτες Καραμανλή και Σαμαρά

Ποιον θέλουν για αρχηγό της Ν.Δ. οι συνεργάτες Καραμανλή και Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία των διαδικασιών διαδοχής που έχουν ανοίξει στη Ν.Δ. είναι ο τρόπος με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι στενοί συνομιλητές και συνεργάτες των δύο «γαλάζιων» πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών επιδεικνύουν ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο, διαμορφώνοντας ενίοτε τις εξελίξεις ή μεταφέροντας τις επιταγές των δύο κορυφαίων κομματικών παραγόντων.

Ενδεικτικά παραδείγματα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή είναι οι Ευάγγελος Αντώναρος και Γιώργος Βλάχος και, σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι Πέτρος Μολυβιάτης και Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέραν των δημόσιων παρεμβάσεών του, έχει καθημερινή επικοινωνία με μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας και καραμανλικά στελέχη, υπερτονίζοντας την ανάγκη εκλογής του Β. Μεϊμαράκη.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Βλάχος, αν και πρωταγωνίστησε στις ζυμώσεις βουλευτών της Ν.Δ. για «πάγωμα» των διαδικασιών διαδοχής και διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, ήταν τελικώς καταλυτικός παράγοντας για την απόσυρση του σχεδίου, δίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες «γραμμή» από την Παναγή Κυριακού. «Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα είχε τώρα νόημα», ήταν το μήνυμα που έστελναν οι καραμανλικοί πυρήνες.

Στην κατεύθυνση της παρασκηνιακής στήριξης κινείται και ο θεματοφύλακας του καραμανλισμού, Π. Μολυβιάτης, ενώ, αν και δεν παίρνει θέση, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τονίζει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του: «Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι ο Τζιτζικώστας έχει ρεύμα». Σημειώνεται ότι ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αν και αρχικά φαινόταν να προκρίνει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, τώρα κρατά ουδέτερη στάση, με αρκετούς να πιστεύουν ότι τελικά θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

Σε ό,τι αφορά το σύστημα Σαμαρά, όπως αποκάλυψε το «Secret» των Παραπολιτικών, ο Γιώργος Μουρούτης δίνει ατύπως τις επικοινωνιακές συμβουλές του στον Αδωνι Γεωργιάδη, φροντίζοντας παράλληλα να προμοτάρει και την υποψηφιότητά του στα social media ενώ έδωσε το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Αθήνα Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης του Μεσσήνιου πολιτικού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε συζητήσεις του για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να προτιμά για την ηγεσία του κόμματος τον Αδωνι Γεωργιάδη. Παράλληλα, το «πνευματικό παιδί» του διαχρονικού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Σπύρος Καπράλος, ανέλαβε πόστο στο επικοινωνιακό επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ έδωσε το «παρών» και στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην Αθήνα. Τον τελευταίο στηρίζει και ο άνθρωπος του κλίματος Σαμαρά στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...