Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γρ. Ζαρωτιάδης εξηγεί πώς συνελήφθη από τους Τούρκους στις εκλογές της Κυριακής

Ο Γρ. Ζαρωτιάδης εξηγεί πώς συνελήφθη από τους Τούρκους στις εκλογές της Κυριακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ένας εκ των δύο Ελλήνων παρατηρητών στις τουρκικές εκλογές της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου, που προσήχθη από το τουρκικό κράτος ενώ βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και περιόδευε με Κούρδους του HDP σε εκλογικά τμήματα της Πόλης, έκανε τη Δευτέρα από το Facebook το ακόλουθο σχόλιο:

Αγαπητές -οί Φίλες -οι, προς αποφυγή αναίτιας ανησυχίας σπεύδω να ενημερώσω για την παρουσία μου ως παρατηρητής της διενέργειας των τουρκικών εκλογών: ανταποκρινόμενος σε διεθνές κάλεσμα εθελοντών παρατηρητών του HDP, λαμβάνοντας υπόψη την απόλυτη ανάγκη της υπερκρατικής συνεργασίας και συντονισμού των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, μετέβην στην Κωνσταντινούπολη με την ακαδημαϊκή και πολιτική μου ιδιότητα, μαζί με άλλους 300 και πλέον Ευρωπαίους.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εκλογικό κέντρο της περιοχής, μαζί με τον Θέμη Τζήμα και συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του HDP, τύχαμε παράτυπης και επιθετικής αντιμετώπισης από αστυνομικούς της ασφάλειας και παρακρατικούς, καταπατώντας τη σχετική διεθνή πρακτική και τις κείμενες διατάξεις και οδηγίες, απαγορεύοντας μας τελικά τη συνέχιση της παρατήρησης.

Σε κάθε περίπτωση επιστρέψαμε το πρωί τη Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 και δεν υπήρξε οποιοδήποτε περαιτέρω ζήτημα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης παρέπεμψε σε ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, της οποίας είναι επικεφαλής:

Η Σοσιαλιστική Προοπτική για τη σύλληψη Ζαρωτιάδη

Το μεσημέρι της Κυριακής 1/11/2015 επιτροπή παρατηρητών σε εκλογικά τμήματα της Κωνσταντινούπολης αποτελούμενη από μέλη του HDP, τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, μέλος του ΕΓ και επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και τον Θέμη Τζήμα, στέλεχος της ΛΑΕ, έτυχε παράτυπης και επιθετικής αντιμετώπισης από ασφαλίτες και παρακρατικούς.

Καταπατώντας τη σχετική διεθνή πρακτική και τις κείμενες διατάξεις και οδηγίες, τους αφαίρεσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις διαπιστεύσεις, τους κράτησαν παρανόμως σε μη-προβλεπόμενο χώρο και τους απαγόρευσαν τη συνέχιση της παρατήρησης της διενέργειας των εκλογών.

Καταγγέλουμε το γεγονός το οποίο, προστιθέμενο σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών, δείχνει την “ποιότητα” της δημοκρατίας στη γείτονα χώρα και την “καθαρότητα” του εκλογικού αποτελέσματος της 1/11/2015.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Κυριακής η Λαϊκή Ενότητα έδωσε στον Τύπο ότι δύο μέλη της συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε ότι ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης δεν είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας. Τόσο ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης όσο και ο Θέμης Τζήμας ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...