Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: ΙΟΒΕ και ιδιωτική εταιρεία κοντά στον υπουργό έφτιαξαν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Μίχαλος: ΙΟΒΕ και ιδιωτική εταιρεία κοντά στον υπουργό έφτιαξαν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικές αποκαλύψεις για τον τρόπο που χειρίστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης το ζήτημα των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, όπως την αποκαλούν, προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηριών και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δήλωσε: «O υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει δεχτεί χωρίς καμιά διαβούλευση και χωρίς να προσμετρήσει τις ζημίες, μια σειρά μέτρων που οδηγούν σε αφανισμό μεγάλους κλάδους της οικονομίας μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις ρυθμίσεις της δήθεν εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν στο γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα, τα βιβλία και η οποία έχει στην πραγματικότητα εκπονηθεί και συνταχθεί από τον ΙΟΒΕ και από ιδιωτική εταιρεία συμβούλων στην οποία προΐστανται και εργάζονται σύμβουλοι του υπουργού».

Την ίδια ώρα εξέφρασε την αντίθεσή του με τις διατάξεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αφού όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης προχώρησε τις ρυθμίσεις χωρίς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και υπογράμμισε ότι «οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε».

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι οι «μεταρρυθμίσεις», είναι ουσιαστικά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της ελληνικής παραγωγής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Και αν ακόμη ψηφιστούν εμείς οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε» υπογράμμισε. Όσον αφορά τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελεί και αυτή μια σημαντική συμφωνία, στο βαθμό που θα στηρίξει οικονομικά ασθενείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είπε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο να δοθεί ένα μήνυμα, ότι η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την ελληνική κοινωνία μπορεί να παράγει σταδιακά αντίκρισμα, ξεκινώντας από την ενίσχυση των πλέον αδύναμων. Όμως θα πρέπει να υπάρξει διεξοδική μελέτη ως προς τον τρόπο διανομής και τους αποδέκτες των ενισχύσεων, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασπείρει ψέματα για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των αγροτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

Πανικός στη ΝΔ: «Σεμινάρια» στους διαφωνούντες για τα ομόφυλα ζευγάρια και… εκφοβισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...