Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Όσοι ανησυχούν για τη λίστα, ας τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

Αλεξιάδης: Όσοι ανησυχούν για τη λίστα, ας τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφές μήνυμα προς όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις και μαύρο χρήμα στην Ελβετία στέλνει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναφορικά με τη λίστα με περισσότερους από 10.000 καταθέτες που έχει πλέον στα χέρια της η Ελλάδα από τις αρχές του κρατιδίου της Βεστφαλίας-Ρηνανίας.

«Να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία αυτών που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό, θα αποτυπωθεί με διάφορους τρόπους. Τους συμβουλεύουμε να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου. Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αλεξιάδης.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης κάνει λόγο για «σαφή προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια» και απαντά ότι «το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν».

Χαρακτηρίζει, επίσης, «προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό!».

«Στη μικρή μερίδα Μέσων και δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την άμεση ή έμμεση κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα, θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010. Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς (από την Παρασκευή 27.11.2015) και θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση» καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Ελβετία: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Θα δώσουμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Ουκρανία – Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη

Ελβετία: Η «σφαγή» των λύκων αναβλήθηκε – Οργισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...