Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στη Νέα Δημοκρατία από νέες δημοσκοπήσεις

Φωτιά στη Νέα Δημοκρατία από νέες δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η στάση που πρέπει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία έναντι της κυβέρνησης και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν νέα δεδομένα στην προεδρική κούρσα βάζουν φωτιά στο εσωκομματικό σκηνικό της Συγγρού, την ώρα που η διαδικασία πανελλαδικής ψηφοφορίας παραμένει… στον αέρα.

Καίτοι “γαλάζια” στελέχη διαβεβαιώνουν ότι οι όποιες διαφορές έχουν προκύψει μεταξύ της Ν.Δ. και της εταιρείας Vodafone που έχει αναλάβει τις εκλογές, δεν θα σταθούν ικανές να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία της 20ής Δεκεμβρίου, παραμένει θολό το τοπίο ως προς τα διαδικαστικά.

Κατά πληροφορίες, το τίμημα που ζητείται για τη διεξαγωγή της πανελλαδικής ψηφοφορίας αποτελεί “αγκάθι” για τα άδεια ταμεία της Ν.Δ. και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να βελτιωθεί η οικονομική προσφορά.

Ανατροπή

Ωστόσο, αυτό είναι το έλασσον πρόβλημα για τη Συγγρού, καθώς τα περισσότερα “γαλάζια” στελέχη θεωρούν ότι αυτή τη φορά η διαδικασία θα εξελιχθεί κανονικά.

Η Ν.Δ., πάντως, θα οδεύσει εν μέσω συγκρούσεων αυτές τις δύο εβδομάδες έως τις 20 Δεκεμβρίου, καθώς οι κόντρες μεταξύ των υποψηφίων ήδη εντείνονται και οι μετρήσεις που δείχνουν ανατροπή σκηνικού παροξύνουν τη σύγκρουση.

Μετά την εταιρεία e-voice, που ανέδειξε πρώτο στην πρόθεση ψήφου τον Απ. Τζιτζικώστα για λογαριασμό του “Ελεύθερου Τύπου”, το προβάδισμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε και σφυγμομέτρηση της εταιρείας “Metrisi” για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”.

Στο επιτελείο του Απ. Τζιτζικώστα προβάλλουν τις εν λόγω μετρήσεις ως “αποδεικτικά” της “ανατροπής” που προβλέπουν υποστηρίζοντας ότι το φιάσκο της πρώτης… απόπειρας εκλογής αρχηγού τραυμάτισε βαριά το προφίλ του Ευ. Μεϊμαράκη -ο οποίος τότε εμφανιζόταν ως “φαβορί”.

Αμφισβήτηση

Πάντως, οι εν λόγω μετρήσεις έχουν πυροδοτήσει την εσωκομματική αντιπαράθεση. Την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, αλλά και των εταιρειών, αμφισβητούν συνομιλητές του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και η πλευρά Μεϊμαράκη δημοσίως.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου της Ν.Δ. στην ΚΕΦΕ, Θ. Αμπατζόγλου, επισήμανε πως οι εν λόγω μετρήσεις “είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων.

Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες”.

Βαρύτατες καταγγελίες για τις δύο εταιρείες εξέφρασε, με δήλωσή του, και ο Αδ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για “απάτη” και για “δύο εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που δεν ανήκουν στην ESOMAR και άρα δεν έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να διενεργούν δημοσκοπήσεις και δεν έχουν το δικαίωμα τα μέσα να τις παρουσιάζουν ως δημοσκοπήσεις”.

Όλοι εναντίον όλων

Ταυτόχρονα οι εν λόγω δημοσκοπήσεις εντείνουν τη σύγκρουση και μεταξύ των δύο “βασικών” μονομάχων. Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνομιλητές του, ταυτίζει τυχόν επικράτηση του Απ. Τζιτζικώστα με διάσπαση και υποστηρίζει ότι “κάποιοι την κρίσιμη τούτη ώρα για τη χώρα επιδιώκουν την πολυδιάσπαση της Κεντροδεξιάς”.

“Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια έγινε μικρό κόμμα” ήταν η απάντηση (Mega) του Απ. Τζιτζικώστα, που υποστήριξε ότι, αν εκλεγεί, “δε θα πίνουμε καφέ στην Κουμουνδούρου”.

Με τον τρόπο αυτόν “κάρφωσε” τον Ευ. Μεϊμαράκη για τη συναίνεση που παρέσχε η Ν.Δ. το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και για τις εκκλήσεις του προς τον Αλ. Τσίπρα για συνεργασία κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου Σεπτεμβρίου.

“Δεν θα κατέβω στη Συγγρού να παραλάβω ένα χρεοκοπημένο κόμμα” ήταν η αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι “η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει”.

Ταυτόχρονα ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι, αν εκλεγεί, η Ν.Δ. θα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και τόνισε ότι “οι χυδαίες φωνές που ακούστηκαν δεν έχουν θέση στη Ν.Δ.” φωτογραφίζοντας τον “σαμαρικό” Φ. Κρανιδιώτη, που όμως τώρα στηρίζει τον… Ευ. Μεϊμαράκη. Τον Κυρ. Μητσοτάκη “άδειασε”, μέσω του ρ/σ Alpha, ο υποστηρικτής του Απ. Τζιτζικώστα, Μ. Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι… διαφωνεί με το ότι η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Τέλος, όπως γράφει η avgi.gr, αποστάσεις από την διαδικασία εκλογής πήρε, μέσω συνέντευξής του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, αφού τόνισε ότι δεν θα “φωτογραφίσει” κανέναν υποψήφιο και διαβεβαίωσε ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για ίδρυση νέου κόμματος ούτε για επάνοδο στην ηγεσία της Ν.Δ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...