Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bild: «Έφοδος στην UBS Αθήνας με γερμανικά στοιχεία»

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έφοδος σε γραφεία της UBS στο Νέο Ψυχικό βάσει γερμανικών στοιχείων και οι κατηγορίες του Χανς Βέρνερ Ζιν ότι η Αθήνα θέλει να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μην πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

«Υπάρχει και κάτι που πηγαίνει καλά μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας αναφορικά με την ελληνική κρίση, γράφει η εφημερίδα Bild επισημαίνοντας: Χάρη σε λίστας με 10.588 ύποπτους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και συνολικές καταθέσεις 7 δις ελβετικών φράγκων, οι ελληνικές φορολογικές αρχές περνούν τώρα στην αντεπίθεση κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η πρόσφατη έφοδος σε γραφεία της UBS στο Νέο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούσαν περισσότερους από 200 πελάτες. Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδες κάνουν λόγο για πελάτες στους οποίους συγκαταλέγεται ένας «ολιγάρχης» (12 εκ.), αρκετοί ηθοποιοί (με 1,5 εκ. έκαστος), αρκετοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα (τουλάχιστον ένας με 3 εκ.), δημοσιογράφοι (με μέσο όρο 1,5 εκ.), δεκάδες δικηγόροι, επιχειρηματίες και δεκάδες γιατροί.

Οι γερμανικές φορολογικές αρχές αποτελούν πρότυπο για τις ελληνικές αρχές. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε στην Bild ότι “ετοιμάζουμε νόμο κατά το γερμανικό πρότυπο που δίνει σε φοροφυγάδες τη δυνατότητα αυτόκαταγγελίας και προβλέπει τακτοποίηση οφειλών και καταβολή προστίμων“.

Οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόλις 300 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Όμως και μόνο για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν με βάση τα στοιχεία που απέστειλε πρόσφατα η Ρηνανία Βεστφαλία στις ελληνικές αρχές απαιτούνται 600 ειδικοί. Και επειδή οι ελληνικές φορολογικές αρχές εξετάζουν αυτήν την εποχή τέσσερεις λίστες με πιθανούς φοροφυγάδες χρειάζονταν περισσότερους από 2.000».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...