Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγρότες απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι αγρότες φαίνεται πως αν συνεχιστούν θα είναι καθοριστικές για την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσφορία τους για τα απανωτά πλήγματα στον αγροτικό κόσμο, που από την πλευρά του δεσμεύεται για συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πολιτική υποστήριξη ΚΚΕ και ΝΔ, δοκιμάζοντας σε μία κρίσιμη καμπή την κυβερνητική συνοχή.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές. Σύμφωνα με το cretalive.gr o κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι «τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!» ενώ επέκρινε τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας αυτά τα πράγματα”. Σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη ο Τσίπρας με 153 βουλευτές μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν ακούσει τους βουλευτές, αλλά διευκρίνισε πως εάν προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, “είναι λάθος και εγκλήματα”.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητείται ασφαλής διέξοδος κινδύνου, καθώς οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και έχουν σημάνει συναγερμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν ομοιότητες με τις πρωτοφανείς αγροτικές κινητοποιήσεις επί εποχής Σημίτη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο «βλέπουν» πίσω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ πρωτίστως και δευτερευόντως του ΚΚΕ, τονίζοντας με νόημα ότι δεν θέλουν διάλογο αλλά ζητούν «τυφλά» την απόσυρση του νομοσχεδίου, χωρίς να καταθέτουν κάποια πρόταση. Παράλληλα, στο Μαξίμου καλούν σε «ειλικρινή διάλογο» τον αγροτικό κόσμο.

Η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων χτυπά στα Τέμπη, όπου περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν «στρατοπεδεύσει» απειλώντας να κλείσουν το δρόμο, κόβοντας τη χώρα στα δύο.

Εν τω μεταξύ, αντιμέτωπος με την οργή του αγροτικού κόσμου βρέθηκε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έμεινε εγκλωβισμένος στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή για περισσότερες από 12 ώρες, με τους αγρότες να πολιορκούν το κτήριο και τα πνεύματα να είναι κάτι παραπάνω από τεταμένα. Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Αποστόλου απεγκλωβίστηκε μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια με τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε χρήση και χημικών.

Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο τελωνείο του Προμαχώνα -στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής είχε δηλώσει ότι οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων, όμως ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε ότι από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσουν κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα «και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό». Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου.

Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρείς νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 12 μ, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

«Ραντεβού» στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, στις Σέρρες, έδωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα έκλεισαν τον δρόμο.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος του δρόμου και στις δύο πλευρές είχε αφήσει ανοιχτό ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, λέγοντας όμως ότι θα αφήσουν ανοιχτούς τους παράδρομους, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς.

Σημειώνεται, ότι τα παρατεταγμένα τρακτέρ στις πλατείες διάφορων χωριών του νομού Σερρών έχουν, ήδη, ανάψει μηχανές και κατευθύνονται στα δύο προαναφερόμενα μπλόκα.

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, αγρότες της Αχαΐας έχουν παρατάξει τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες της Ηλείας τους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή. Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρατάξουν τρακτέρ αύριο, στις 12:00, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων το νομού και αγροτικοί σύλλογοι.

Συμβολικό αποκλεισμό με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν εξάλλου οι αγρότες του Ηρακλείου το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ της πόλης.

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα και τη Λακωνία, από αγρότες που συμμετέχουν στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη, έκανε μικρή ομάδα αγροτών του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όλοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τη φορολογία των αγροτών.

Οι αγρότες τόσο σε Λακωνία όσο και σε Αργολίδα δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε παραπάνω στους αγρότες – Τι είπε για ακρίβεια και ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...