Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε και ο Πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους Ευρωβουλευτές ο κ. Ντεμιρτάς καταδίκασε τις αυξανόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποβάθμιση της δημοκρατίας στην Τουρκία υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

Κατήγγειλε επίσης φαινόμενα διαφθοράς, όπου χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατευθύνονται αποκλειστικά σε οργανώσεις ελεγχόμενες από το κυβερνών κόμμα.

Τόνισε ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι το πιθανό άνοιγμα των κεφαλαίων 22 (περιφερειακή πολιτική) και 24 (δικαιοσύνη, ελευθερία και ασφάλεια), δεν πρέπει να εκληφθεί ως επιβράβευση της πολιτικής Ερντογάν, αλλά ως ευκαιρία πίεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βελτίωση στους τομείς αυτούς.

Για την κρίση στη Συρία, ο κ. Ντεμιρτάς επισήμανε πως στην αρχή του εμφυλίου πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες της Δύσης είχαν αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό, τον συντονισμό των οποίων είχε αναλάβει η Τουρκία, τα οποία καταλήγανε ακραίες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως η Αλ Νούσρα (δηλαδή η Αλ Κάιντα) αντί για την μετριοπαθή αντιπολίτευση.

Τέλος για την προσφυγική κρίση, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι στην Τουρκία κατοικούν αυτή τη στιγμή 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, η οικονομική επιβάρυνση της Τουρκίας είναι πολύ μικρότερη από αυτή που ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Όπως ενημέρωσε, πολλοί από τους πρόσφυγες διαμένουν σε συγγενείς και γνωστούς που έχουν στην Τουρκία, περιορίζοντας τον αριθμό των προσφύγων που πηγαίνει στους καταυλισμούς.

Συμπλήρωσε επίσης ότι εκτός των Σύρων προσφύγων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 800.000 εκτοπισμένοι από τις Κουρδικές περιοχές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ Τουρκικού Στρατού και ΡΚΚ.

Καλωσόρισε την οικονομική βοήθεια των 3 δισεκατομμυρίων καλώντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πολύ αυστηρή με τη διαχείριση των χρημάτων ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή χρήση τους.

Ο αριστερός Κούρδος ηγέτης είχε στο περιθώριο της συνεδρίασης και συνάντηση με τον Έλληνα σοσιαλιστή βουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δραστηριοποιείται με ζήλο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, γεωπολιτικής, Μέσης Ανατολής, προσφυγικού και συχνά παρεμβαίνει καίρια σε ζητήματα που αφορούν τόσο τα εθνικά μας συμφέροντα όσο και στα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της περιοχής, αποτελώντας μια εθνική και δημοκρατική φωνή που η πατρίδα αυτές τις ώρες είναι τυχερή που τον έχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...