Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος σε… νευρικό κλονισμό από τη ρελάνς της Φώφης με Τσίπρα

Ο Βενιζέλος σε… νευρικό κλονισμό από τη ρελάνς της Φώφης με Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η συνάντηση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έχει ως βασικό μενού το προσφυγικό, ωστόσο η χρονική συγκυρία στην οποία έρχεται ενέχει μεγάλη πολιτική σημειολογία και αποτελεί απάντηση στην “ανταρσία” του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία επίδειξη δύναμης υπεραμύνθηκε δημόσια λέξη προς λέξη της φράσης, για την οποία ο στενός του συνεργάτης εκπαραθυρώθηκε από τη Φώφη Γεννηματά. «Δεν με χωρίζει άβυσσος από τον Κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να επανέλθει λίγο αργότερα αμφισβητώντας ανοιχτά την επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη και οριοθετώντας τις διαχωριστικές γραμμές του: Από πού ως που μας χωρίζει άβυσσος από τη Ν.Δ.»; «μας χωρίζει άβυσσος από την επιλογή μας για να σώσουμε τη χώρα;» τόνισε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας επίθεση δοθείσης ευκαιρίας στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και επιβεβαίωσε πλήρως τα σενάρια που θέλουν όλο το “εκσυγχρονιστικό” – σημιτικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ να κατηφορίζει προς τη Συγγρού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τα… ένοχα μυστικά της Χαριλάου Τρικούπη, ο λόγος που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στη δική του προσωπική στρατηγική και θα εντείνει τις προσωπικές εμφανίσεις και διαφοροποιήσεις του, είναι πως επιθυμεί να επιστρέψει ο ίδιος ως πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της έχει επιλέξει ανοιχτά τον αντίπαλό της, τραβώντας διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ασκώντας “ήπια” κριτική στην κυβέρνηση, που συνεχίζει να συμπιέζει τα κόμματα του λεγόμενου Κέντρου.

Ενώ οι αμφίπλευρες πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ κλιμακώνονται από το διαμορφούμενο δίπολο κοινωνικού κράτους – άκρατου νεοφιλελευθερισμού και Αριστεράς – Δεξιάς που ορθώνεται στο πολιτικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά επισκέπτεται τον Αλέξη Τσίπρα, με την ατζέντα όταν κλείνουν οι πόρτες του Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες να μην περιορίζεται στο προσφυγικό, αλλά να επεκτείνεται και στον εκλογικό νόμο καθώς και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Μάλιστα, η επιλογή να μπει το ραντεβού με τον Φώτη Κουβέλη, το οποίο εκκρεμούσε εδώ και καιρό, την ίδια μέρα με τη Φώφη Γεννηματά δεν είναι τυχαία, με το Μαξίμου να επιδιώκει να στείλει ένα σαφές μήνυμα με άρωμα “κεντροαριστεράς” στα πρότυπα των συνασπισμών του ευρωπαϊκού νότου και “δημοκρατικής παράταξης”.

Την απάντηση στο γρίφο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πάντως έδωσε μία ημέρα πριν τη συνάντηση ο παναγιώτης Σκούτας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του Νίκου Παππά σε άρθρο του για την Κεντροαριστερά και με τίτλο “Κεντροαριστερά: Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει”, στο οποίο κατέληξε: Αν λοιπόν στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχίσει να υπάρχει πολιτική έκφραση της κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, αυτή πρέπει να οριοθετηθεί από το νεοφιλελευθερισμό και τη συμμαχία με τη ΝΔ.Κάνοντας τις αναπόφευκτες ρήξεις με όσους ονειρεύονται να γίνουν αντιπρόεδροι της ΝΔ, ομότιμοι δηλαδή του κ. Γεωργιάδη.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και επαφές ουτως ώστε το επερχόμενο Συνέδριο του Μαρτίου να επισφραγίσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, προκειμένου να σταλεί ένα σαφές μήνυμα πανστρατιάς απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι… ουρές του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...