Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα: Τουλάχιστον δέκα πολιτικοί μεγαλοκαταθέτες στη λίστα Μπόργιανς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον δέκα πολιτικοί με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φέρονται,σύμφωνα με πληροφορίες, να περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς και σύντομα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή ​από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για πολιτικούς που υπήρξαν βουλευτές την δεκαετία του 2000 χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό εάν κατείχαν και υπουργικούς θώκους η ακόμη πόσοι από αυτούς παραμένουν και σήμερα ενεργοί πολιτικά.

Την ίδια ώρα σε δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών που διατηρούν στη χώρα μας προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε βάρος 200 ελλήνων μεγαλοκαταθετών της ελβετικής τράπεζας UBS που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόγιαρνς η λίστα Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Πρόκειται για τους πρώτους 200 μεγαλοκαταθέτες που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν τη λίστα με τους περίπου 11.000 μεγαλοκαταθέτες για τους οποίους προέκυψε απόκρυψη εισοδημάτων μετά από διασταύρωση με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα τους την τελευταία δεκαπενταετία.

Η λίστα Μπόγιαρνς παραδόθηκε στη χώρα μας από τις φορολογικές αρχές του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας κι περιλαμβάνει 10.588 τραπεζικούς κωδικούς που αντιστοιχούν σε περίπου 11.000 έλληνες καταθέτες με συνολικές καταθέσεις 3,6 δις ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δις ελβετικά φράγκα το 2008 στην ελβετική τράπεζα UBS. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...