Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: “Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη”

FAZ: “Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ο ιός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη νότια Ευρώπη”, γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine (FAZ) στις οικονομικές σελίδες της, αναφερόμενη με αυτό τον τρόπο και στις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, κυρίως της Ιβηρικής χερσονήσου, που δεν επικράτησαν στις τελευταίες εκλογές κεντροδεξιά κόμματα.

Άλλωστε η σχετική ανάλυση της FAZ, υπογράφεται από τον συνεργάτη της εφημερίδας στη Λισαβόνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι “επί του παρόντος, η περιοχή που κινδυνεύει περισσότερο είναι η Ιβηρική Χερσόνησος. Παρότι το ελληνικό σύνδρομο έχει αποδείξει πόσο πιο φτωχή μπορεί να γίνει μία ήδη σωριασμένη οικονομία από την απάτη και την αφέλεια μίας ιδεολογικοποιημένης πολιτικής, δεν υπάρχει ανοσία εκτός των ελληνικών συνόρων. Το αντίθετο. Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ανήλθε στην εξουσία μία σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας με την υποστήριξη του μαρξιστικού Αριστερού Μπλοκ, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των κομμουνιστών.

Ενώ στην Ισπανία ο επικεφαλής των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ επιχειρεί, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, να σχηματίσει κυβέρνηση με τη βοήθεια των Ποδέμος, επίσης αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμα, στην ανάγκη, και με βοήθεια ορισμένων αριστερών αυτονομιστών».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν «διδάχθηκε» αρκετά από τον «φίλο του» Αλέξη Τσίπρα, και βγάζει το εξής συμπέρασμα από τις μετεκλογικές διεργασίες στη Μαδρίτη:

«Οι πρώτοι που τρόμαξαν ήταν οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων του δείκτη Ibex (στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης), και αυτό σε μία μαύρη εβδομάδα για το χρηματιστήριο, η οποία συνοδεύτηκε από άνοδο των σπρεντς.

Προειδοποίησαν ότι μία ανάκληση των μεταρυθμίσεων στην αγορά εργασίας δεν θα προκαλούσε παρά ένα νέο κύμα απολύσεων, με αποτέλεσμα η ανεργία να αυξηθεί και πάλι από το σημερινό 21% στο παλαιότερο ρεκόρ του 28%».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...