Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαθύ ρήγμα στις τάξεις των αγροτών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρότι «ξορκίζουν» τη διάσπαση και επιμένουν στις κινητοποιήσεις, είναι σαφές πλέον πως οι αγρότες που επιθυμούν διάλογο με τον πρωθυπουργό δημιουργούν εκ των πραγμάτων ρήγμα στο αγροτικό κίνημα.

Πάντως, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και παραμένουν στα μπλόκα της χώρας, ώσπου «ο αγώνας να δικαιωθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε όποια πλευρά κι αν βρίσκονται.

Στο μεταξύ επ’ αόριστον κλειστή είναι η εθνική οδός Κορίνθου – Αθήνας όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι με καθυστέρηση είκοσι λεπτών περίπου.

Κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη, τα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη, τα Κερδύλλια και ο κόμβος Νησελίου στην Εγνατία οδό και ο Ισθμός.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και το απόγευμα κλείνουν ξανά τους δρόμους. Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Επιπλέον, στη Σπάρτη οι αγρότες θα κλείσουν από τις 7 έως τις 8 το βράδυ τη γέφυρα του Ευρώτα.

Κατάληψη εφοριών στη Θεσσαλία

Σε συμβολική κατάληψη εφοριών προχώρησαν το πρωί αγρότες από τον κόμβο της Νίκαιας και άλλες θεσσαλικές πόλεις.

Χθες οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας απέκλεισαν για δύο ώρες την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το Κιλελέρ.

Προηγουμένως πέρασαν από την θέση όπου βρίσκεται το μνημείο του αγρότη, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον Μαρίνο Αντύπα και τον αγώνα των αγροτών και εν συνεχεία, προχώρησαν σε αποκλεισμό της διασταύρωσης.

Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, εξαιτίας του αγροτικού μπλόκου, από τη μία, στον Προμαχώνα στο ελληνικό έδαφος, και του αντι-μπλόκου, από την άλλη, που έχουν στήσει Βούλγαροι οδηγοί στα Κούλατα.

Οι Βούλγαροι οδηγοί αποφάσισαν από χθες να κλείσουν το οδόστρωμα που οδηγεί από και προς την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επί ελληνικού εδάφους παραμένουν εγκλωβισμένα 800 φορτηγά και 160 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ στη βουλγαρική πλευρά βρίσκονται ακινητοποιημένα γύρω στα 1.000 φορτηγά και 500 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ η Βουλγαρία ζήτησε εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην άρση του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαμαρτύρεται, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταπατά το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στο πλαίσιο της Ε.Ε., δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες, η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Μεγκλένα Κούνεβα.

Κλιμάκωση με εναλλακτικούς τρόπους στη Β. Ελλάδα

Εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων πραγματοποιούν εσχάτως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Πρόθεσή τους είναι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ συζητούν και το ενδεχόμενο να μεταβούν στην Αθήνα, την ημέρα που θα οριστεί η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του νομού Χαλκιδικής, από τις 7 π.μ. έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό υποκαταστημάτων τραπεζών στα Μουδανιά και θα αποχωρήσουν από το σημείο μετά τις 15:00, οπότε λήγει το ωράριο των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο.

Σε πολύωρο αποκλεισμό του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη προχωρούν το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα αεροδρομίου και αερογέφυρας Θέρμης.

Την αποχώρηση από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, μεγάλης δύναμης τρακτέρ, γνωστοποίησε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, καταγγέλλοντας «συμφέροντα και ένταξη του μπλόκου σε δυνάμεις που δεν συνάδουν με την απόφαση της πλειοψηφίας».

«Η πλειοψηφία αυτών που απαρτίζουν το μπλόκο, πέραν του πού μας έχουν κατατάξει διάφορες δυνάμεις, συντασσόμαστε με τη Νίκαια, και αυτό είναι οριστικό» επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...