Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για τη λίστα Μπόργιανς

Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για τη λίστα Μπόργιανς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαστάσεις χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη λίστα Μπόργιανς και τη στάση που τήρησε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το γραφείο του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην πολύκροτη υπόθεση.

Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή “άδειασε” πλήρως τη Νέα Δημοκρατία και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη για την στοχοποίηση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση Μπόργιανς το 2012.

«Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ’ εσάς και τα ρίχνετε σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή μετά την αποκάλυψη εγγράφου του προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ όπου αναφέρεται ότι με «τηλεφωνική οδηγία» του Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα δεν συνεργάσθηκε με τον Β. Μπόργιανς για το CD με τους καταθέτες – φοροφυγάδες και δεν παρέλαβε την επίμαχη λίστα.

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν το 2012 υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη επειδή σε δήλωσή τους τον ενέπλεξαν στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη. Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών αναγκάζει εκείνους να ζητήσουν συγγνώμη», του απάντησε ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος είναι ένας από τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο Δημήτρης Κούρκουλας ήταν υφυπουργός Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο και αναρωτήθηκε αν ο υφυπουργός είναι «κλητήρας» και δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο του.

Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ υπήρξε θόρυβος με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να φωνάζει επανειλημμένα «ντροπή» και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να της κάνει παρατήρηση.

Ο Α. Λοβέρδος πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον Χρ. Καραγιαννίδη είπε: «να μην το συνεχίσουμε. Θα ήθελα να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη. Αφού δεν δέχεστε να ζητήσετε συγγνώμη, αν και κάνατε λάθος, και δεν έχετε την ευθιξία να ζητήσετε συγγνώμη, σας λέω ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το πλιάτσικο που κάνατε επί τέσσερα χρόνια στην παράταξή μας. Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ’ εσάς και τα ρίχνετε σε μας. Από εδώ και πέρα θα βλέπετε τις δυνάμεις σας να μειώνονται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...