Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμηχανία Κυριάκου που “άδειασε” τον Σαμαρά στη μετωπική Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα highlight της χθεσινής μετωπικής σύγκρουσης Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα έμεινε η “αμηχανία” του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός με αφορμή το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” και τα θέματα διαφθοράς.

Έχοντας αναγωνρίσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στο θέμα του προσφυγικού κρατά στάση εθνικής συνεννόησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους για τα θέματα διαφθοράς, εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Οταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα να είστε πιο προσεκτικός. Εμείς τις λίστες των φοροφυγάδων τις πήγαμε στη δικαιοσύνη, δεν τις κρατήσαμε στα συρτάρια μας, ούτε δίναμε εντολές σε υπαλλήλους του ΥΠΕΞ να μην τις πάρουν. Και πρέπει να απολογηθείτε γι’ αυτό» είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο υπουργό Εξωτερικών σύμφωνα με τα οποία το 2012 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει την λίστα Μπόργιανς. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στην οποία ήσασταν πρωτοκλασάτος υπουργός προστάτευσε φοροφυγάδες» και πρόσθεσε: «Οσο τους προστατεύσατε τους φοροφυγάδες, τους προστατεύσατε. Τέλος πια η προστασία».

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της απέναντι στη στήριξη των κοινωνικών αδυνάτων και στο χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς «Εμείς ανοίξαμε το θέμα των θαλασσοδανείων και της Siemens και θα το πάμε μέχρι τέλους κύριε Μητσοτάκη. Τίποτε δεν θα ξεχαστεί σ’ αυτό τον τόπο» κατέληξε.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν απάντησε στις εγκλήσεις Τσίπρα περί διαφθοράς. Ήδη συζητείται στους διαδρόμους της Συγγρού το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Πρωθυπουργός και απέφυγε εμφανώς να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά αοέναντι στις “ρουκέτες” Τσίπρα. Αντιθέτως, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στο προσφυγικό και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Μου έκανε εντύπωση στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε δε σκωπτικά «δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ» και υπενθύμισε την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για το ρόλο του ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για την μνημειωδέστερη πολιτική κυβίστηση σ’ αυτή την αίθουσα. Αν βρισκόταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» είπε χειροκροτούμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

Μητσοτάκης: «Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί! Βοηθάει και στη χώνεψη!»

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...