Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ η συνάντηση Τσίπρα-αγροτών – Τελεσίγραφο Γεροβασίλη στους αγρότες

Θρίλερ η συνάντηση Τσίπρα-αγροτών – Τελεσίγραφο Γεροβασίλη στους αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε θρίλερ εξελίσσεσαι η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των εκπροσώπων των αγροτών από τα μπλόκα.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι αν η συνάντηση δεν γίνει κάτω από τις προϋποθέσεις που έχει θέση η ομάδα που θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, δεν σκοπεύουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η δήλωση του κ. Καλογιάννη έγινε αφού η αντιπροσωπεία πέντε αγροτών από το μπλόκο Τεμπών είχε ήδη ξεκινήσει για την Αθήνα. Ωστόσο εκπρόσωποι του μπλόκου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη σύνθεση τη ομάδας που θα συναντήσει την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα οι αγρότες από 69 μπλόκα που συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Νίκαια ανακοίνωσαν ότι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά την Τρίτη!

«Όπως είναι γνωστό δεν τα ζητάμε όλα, ζητάμε τα 5 αιτήματα και επιμένουμε σε αυτά που συμπυκνώσαμε στην προηγούμενη σύσκεψη. Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη να θέσουμε αυτά τα αιτήματα και να πάρουμε απάντηση» ανακοίνωσε εκ μέρους των αγροτών ο Βαγγέλης Μπούτας.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου με την κυβερνητική ευπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει, όποιος θέλει διάλογο έρχεται την Δευτέρα στις 12:00.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...