Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η μέρα της κρίσης” για τα μπλόκα των αγροτών που συνεχίζουν διασπασμένοι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες, που φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο μέτωπα. Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών, ενώ εκπρόσωποι των 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που διήρκησε 3 ώρες, εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών. Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή τους συνάντησή τους.

«Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και έναν μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016. Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και να μην προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα, όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», είπε χθες ο κ.Καλογιάννης.

Στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων 69 μπλόκων, με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων. Η απόφαση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη ελήφθη ομόφωνα.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα οι αγρότες που συνεδρίασαν στη Νίκαια δεν έχουν τα ίδια αιτήματα με εκείνους που πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, γι’αυτό και ζητείται ξεχωριστή συνάντηση.

«Δεν βγήκαμε στο δρόμο για να καταλήξουμε σε μια συνάντηση, βγήκαμε ενάντια στην πολιτική που μας παίρνει τα 8 από τα 10 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 12 Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της ΝΔ η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού των αγροτών με τη Φώφη Γεννηματά στις 18:30 όπως και με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων για αύριο Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...