Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψαριανός σε Θεοχάρη: Όποιος δεν γουστάρει, σηκώνεται και φεύγει

Ψαριανός σε Θεοχάρη: Όποιος δεν γουστάρει, σηκώνεται και φεύγει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κατάλληλος να μιλήσει για το Ποτάμι τώρα είναι ή ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Χάρης Θεοχάρης. Η συζήτηση όλη ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις σε δύο διαφορετικές μάλιστα συνεντεύξεις του κ. Θεοχάρη. Μάλιστα η αποστροφή ότι «το Ποτάμι τελείωσε» και επίσης ότι «θα πάω στο συνέδριο να καταγγείλω» εγώ αν ήμουνα σε ένα οποιοδήποτε παλιό κόμμα ή σε ένα κίνημα τι νόημα έχει να πάω στο συνέδριο να καταγγείλω, αν έχω αποφασίσει ότι για μένα τέλειωσε; Όταν τελειώνει κάτι μέσα σου σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί βέβαια μια αναταραχή εσωτερική εν όψει συνεδρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Ψαριανός αφήνοντας αιχμές για την στάση του Χάρη Θεοχάρη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε: «Επειδή συζητήθηκε γενικώς ένα θέμα διαγραφής δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Διαγραφές έκανε ο Κ. Κολιγιάννης, ο Α. Παπανδρέου, το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πιο εκσυγχρονιστικές διαγραφές έκανε ο Φ. Κουβέλης αλλά το να πεις ότι διαγράφω τον τάδε επειδή δεν ψήφισε αυτό ή επειδή διαφώνησε με εκείνο αυτά τα συζητάς πολιτικά και λύνονται πολιτικά. Άρα δεν υπάρχει».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ψαριανός υπογράμμισε ότι το Ποτάμι «δεν έγινε ούτε για να παίρνει 3% και να ζει με μια αγωνία αν θα έχει 2,5% ή 3,5% ούτε για να κυβερνήσει τη χώρα. Το Ποτάμι συγκροτήθηκε σαν κάτι καινούργιο, σαν μια φρεσκαδούρα στο χώρο της πολιτικής για να προκαλέσει την συμπαράταξη δυνάμεων που έχουν κοινούς στόχους. Μακριά από διάφορα κλισέ, από συντεχνίες και από τσιτάτα. Αν είχαμε κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από το 2010 τώρα θα συζητούσαμε για τα προβλήματα άλλων χωρών αλλά δεν κάναμε τίποτα».

Παράλληλα, ο βουλευτής τόνισε ότι: «Επειδή τώρα έχουμε συνέδριο και αυτό θα αποφασιστεί εκεί η δική μου γνώμη είναι ότι το Ποτάμι δεν είναι ούτε Κεντροαριστερά … δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας, να καθορίσουμε ιδεολογικό περίβλημα του στυλ αν είμαστε καπιταλιστές, σοσιαλιστές ή κομμουνιστές. Το θέμα είναι πως αυτή η χώρα θα βγει από αυτό το τραγικό αδιέξοδο ή μάλλον από την καταστροφή γιατί βαδίζουμε στην καταστροφή.

Σε λίγο θα κλείσουν τα σύνορα, σε λίγο θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, σε λίγο θα έχουμε προβλήματα εθνικά σοβαρά και αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη και πρέπει να φύγει τώρα και να γίνει μια κυβέρνηση, και από αυτή τη Βουλή μπορεί να προκύψει, και η οποία θα στηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη όχι με μαϊμουδιές που όμως λέει ο Τσίπρας… Με ποια κόμματα θα πρέπει να συγκροτηθεί η κυβέρνηση; Τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αν θέλουν Ευρώπη και η Ένωση Κεντρώων. Αυτά τα κόμματα λοιπόν να βγάλουν τα μάτια τους να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε 230 βουλευτές και να προχωρήσουν για δύο χρόνια για να γίνουν σε αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα».

Ο κ. Ψαριανός κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει… Αυτά που έχουμε πει εμείς από πρόπερσι έχουν επιβεβαιωθεί και οι φόβοι μας και οι πιθανότητες για να κάνουμε κάτι πάντα έρχονται σε αυτό που έχουμε περιγράψει εμείς. Για αυτό πρέπει να πάμε στο συνέδριο και αυτό θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Όποιος δε γουστάρει σηκώνεται και φεύγει Χάρη μου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

Ευρωπαϊκή Οδηγία: Και στην Ελλάδα συμπληρωματικός φόρος έως 15% στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...