Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Θάνου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά το “φιάσκο Ρουπακιά”…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θα φροντίσουμε να βρεθεί αίθουσα να διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθημερινά», τόνισε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας στο Μega, η κ. Θάνου σημείωσε πως «υπάρχει έλλειψη στις αίθουσες, ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμφώνησε με όσα αναφέρει χθες στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε τόσο σοβαρές δίκες που κοντεύει να λήξει το 18μηνο θα έπρεπε να χορηγείται η άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Με το θέμα της αποχής των δικηγόρων σε συνδυασμό με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, να κυριαρχεί και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη με την έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

Η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει κατ’ εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού παρακολουθούσαν αμίλητοι την διαδικασία με τον Γ. Ρουπακιά να κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του στις 18 Μαρτίου. Στη δίκη παρουσιάστηκαν ακόμα πέντε κατηγορούμενοι από το σύνολο των συνολικά 68 εμπλεκομένων.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε γνωστό πως, επίσης, έχουν ζητήσει άδεια για να παραστούν στην δίκη η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε. Την ίδια ώρα, επεσήμαναν πως είναι λάθος να λέγεται ότι για την αποφυλάκιση Ρουπακιά ευθύνονται οι δικηγόροι και η αποχή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Οι ναζιστές του Κασιδιάρη αναζητούν υποψηφίους – Η μη κοινή κάθοδος της δημοκρατικής παράταξης φέρνει τους ναζί ψηλά στην Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης – Ανάρτηση στο Twitter μέσα από τη φυλακή: «Νενικήκαμεν»

Άρειος Πάγος: Νέο «όχι» στο κόμμα Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...