Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το τιμολόγιο Μαυρίκου από τη ΝΔ – Σκληρή επίθεση Μαξίμου (φωτο)

Αυτό είναι το τιμολόγιο Μαυρίκου από τη ΝΔ – Σκληρή επίθεση Μαξίμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πολιτική θύελλα εξελίσσεται όπως προμηνυόταν η υπόθεση των δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων.

Μία εβδομάδα μετά τις αρχικές αποκαλύψεις και μία μόλις ημέρα μετά την προφυλάκιση Μαυρίκου, ένα τιμολόγιο που δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά έρχεται να βάλει φωτιά στη Συγγρού.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τιμολόγιο του 2010 που πληρώθηκε από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη», με την εφημερίδα να σημειώνει πως μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκδότη της Ακρόπολης Τάκη Μαυρίκο, βασικό κατηγορούμενο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών, εκδότες, πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: «Το κονκλάβιο Σαμαρά έβαζε βαθιά το χέρι το μακρύ χέρι του στον κρατικό κορβανά για να δημοσιεύει ο Τ. Μαυρίκος στη φυλλάδα του κείμενα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το τιμολόγιο προκύπτει η διαρκής σχέση μεταξύ των δύο μερών, καθώς στον κωδικό “προηγούμενο υπόλοιπο” αναγράφεται το ποσό των 18.450 ευρώ, δηλαδή σύνολο οφειλής της ΝΔ προς τον εκδότη 36.900 ευρώ. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνιαία καταβολή, αν και θα είχε ενδιαφέρον μια ξεκάθαρη απάντηση από τη ΝΔ».

«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το “Ζάππειο 1” που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;».

Σκληρή επίθεση Μαξίμου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη από το απόγευμα της Παρασκευής έχει καλέσει σε εξηγήσεις τη ΝΔ για το τιμολόγιο των 18.450 ευρώ προς τον προφυλακισμένο εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη.

Σήμερα, τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς επαναφέρουν το θέμα, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία καλούν εκ νέου να πάρει θέση και να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

“Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις, αν όντως ισχύει ότι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών είχαν στενές σχέσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας” τόνισε σε συνέντευξή του ο κ. Παππάς.

Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις για το κύκλωμα των εκβιαστών, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε δήλωσή της, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει ότι «γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών» και σημειώνει:.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:

– ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;

– ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;

– ποιες άλλες τέτοιου είδους «υπηρεσίες» έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;»

«Περιμένουμε ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το τιμολόγιο ντοκουμέντο

Το 2010 κόπηκε το επίμαχο τιμολόγιο το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά, συνδέει τον Π. Μαυρίκο με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, η περιγραφή στο τιμολόγιο αναφέρει: «ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

Προηγούμενο υπόλοιπο: 18.450 ευρώ

Νέο υπόλοιπο: 36.900 ευρώ

timologio1

timologio2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...