Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: Το Μνημόνιο είναι η Δεξιά

Λαφαζάνης: Το Μνημόνιο είναι η Δεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Από τη συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ε.Ε. και της αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Hilton, εν μέσω διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-κουαρτέτου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Κίτρινου Τύπου».

Μίλησε για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος, των διαπραγματεύσεων, τους πρώην συντρόφους τους, την Αριστερά κ.α..

«Δεν είχαμε ψηφίσει ποτέ καμία απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ (ή λευκό ή κατά). Είχαμε μία θεμελιώδη διαφωνία, προτείναμε μία εναλλακτική πορεία με εθνικό νόμισμα, αλλά άρχισε το κατεστημένο να φωνάζει: “Διώξτε τα βαρίδια”» είπε για τις συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν οδηγηθούμε στο δημοψήφισμα είχε συγκληθεί κυβερνητική επιτροπή, εκεί ο Αλέξης Τσίπρας μάς ανακοίνωσε ότι θα κάνει διαπραγμάτευση επί κειμένου 40 σημείων. Αυτή ήταν η ελληνική συμβιβαστική πρόταση, την οποία θεωρούσε θετική. Όταν τη διάβασα κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο μνημόνιο, πήρα τον λόγο στην επιτροπή και εξέφρασα την άποψή μου. Η συμφωνία ήταν απαράδεκτη δεν θα ‘πρεπε να την προτείνει. Έπρεπε να την είχαμε απορρίψει να φτάναμε στην ρήξη», είπε ο κ. Λαφαζάνης περιγράφοντας άγνωστες πτυχές των διαβουλεύσεων κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπέρ του κειμένου τάχτηκαν όλοι οι κυβερνητικοί, ζήτησα ψηφοφορία και έμεινα μόνος μου, δυστυχώς Όταν διάβασα την πρόταση κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο Μνημόνιο έμεινα μόνος μου. Τελικά, ο Τσίπρας τα έσπασε, επέστρεψε στην Ελλάδα με την ασύμφορη πρόταση Γιούνκερ. Επιστρέφοντας ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε κυβερνητική επιτροπή και ζήτησε δημοψήφισμα βάσει της πρότασης Γιούνκερ», συνέχισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ για τις κρίσιμες ώρες πριν το Δημοψήφισμα.

«Είμαστε ρεαλιστές, όχι ουτοπιστές. Το πρόγραμμά μας έλεγε “όχι” πάση θυσία στο ευρώ. Με τον Τσίπρα είμασταν μαζί στο αριστερό ρεύμα. Μέχρι τότε είμαστε μαζί. Τα είχαμε βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε το ολέθριο βήμα, δεν μπορείς να καταπιείς το Μνημόνιο, το Μνημόνιο είναι η Δεξιά», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...