Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρφί Παππά για “ολίσθημα της ΝΔ” και σφοδρή επίθεση σε Ψυχάρη

Καρφί Παππά για “ολίσθημα της ΝΔ” και σφοδρή επίθεση σε Ψυχάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για το “ολίσθημα”, όπως το χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, τόσο για την …ιδέα της να συνδέσει προσφυγικό και τρομοκρατία σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση όσο και για την εμπλοκή της με σκοτεινά κυκλώματα -ενόψει μάλιστα των αποκαλύψεων που θα κάνει η κυβέρνηση την ερχόμενη Τρίτη, για τις οποίες προϊδέασε άλλωστε. Ενώ αυστηρή προειδοποίηση έκανε σε καναλάρχες, και ονομαστικά στον Σταύρο Ψυχάρη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, στην αναφορά που έκανε στην πρωτοβουλία της ΝΔ να ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε το «ολίσθημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατείνεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών από τους τρομοκράτες και τους πρόσφυγες ταυτοχρόνως.

Με τον ομιλητή να δίνει και μια εξήγηση γιατί η ΝΔ προέβη στην κίνηση αυτή. «Η ΝΔ προσπάθησε να βρει μια αφορμή να μη γίνει η συζήτηση για τη διαφθορά, αλλά η συζήτηση αυτή θα γίνει», δεσμεύτηκε.

Ένα από τα βασικά θέματα της εκδήλωσης ήταν «ο πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή» (από το σχετικό κάλεσμα), με τον Ν. Παππά να δίνει μια πρόγευση όσων θα γίνουν την επόμενη Τρίτη.

«Ο λαός μας θα καταλάβει και θα ακούσει για πάρα πολλά πράγματα». Ειδική αναφορά έκανε στα «γαλάζια» τιμολόγια, τα οποία συνδέουν την ΝΔ και τους φερόμενους εκβιαστές. «Η ΝΔ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει αν πληρώνονται ακόμη, για ποιες δουλειές και ποια στελέχη της ΝΔ τους ελέγχουν αν κάνουν τη …δουλειά για την οποία πληρώνονται».

Στο κεφάλαιο των τηλεοπτικών αδειών και σχολιάζοντας ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις για το Mega, υπογράμμισε ότι οι μέτοχοι δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και χτύπησε το …καμπανάκι, όπως είπε, να μην επιχειρήσουν κάποιοι να επιρρίψουν την ευθύνη των δικών τους ενεργειών ή παραλείψεων στην κυβέρνηση.

Έκανε και μία ονομαστική αναφορά: στον Σταύρο Ψυχάρη και την …έμπνευσή του ότι η σημερινή κυβέρνηση ανατρέχει στα εγχειρίδια Γεωργαλά! «Ξέρουμε ποιος εκδότης είχε στενή σχέση με τη δικτατορία… Ας προσέχουν κάποιοι τι λένε, γιατί μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις», σχολίασε δηκτικά.

Το πυκνό ακροατήριο δεν πτοήθηκε σημειωτέον από τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας, καθώς προηγήθηκε εισβολή ομάδας 30 ατόμων από την «πρωτοβουλία κατά του ασφαλιστικού “block it”» (όπως υποδήλωνε το πανώ που είχαν μαζί τους), μια πρωτοβουλία που έχουν συστήσει νέοι/ες της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λίγοι από αυτούς βιαιοπράγησαν εις βάρος των πολιτών που είχαν πάει να ακούσουν την ομιλία, ενώ προς στιγμήν επενέβη και η αστυνομία.

Την «ανοιχτή» όσο και «απερίφραστη» καταδίκη της αντι-συγκέντρωσης, από όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς ζήτησε ο Ν. Παππάς, δεδομένου ότι η λογική των αντι-συγκεντρώσεων συνιστά «παράδοση άλλων και όχι της Αριστεράς». Συνεπώς, «ό,τι άλλο (σ.σ. εκτός της καταδίκης) θα συνιστά οδυνηρή υποχώρηση», προειδοποίησε.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την εισβολή μελών της ΛΑΕ» ως «μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας». Και προσθέτει: «Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά».

Να πάρει αποστάσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τις πρακτικές που «θύμιζαν ΕΚΟΦ» ζήτησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...