Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξέχασε τις εκλογές, θα χάσεις και θα φύγεις από αρχηγός

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξέχασε τις εκλογές, θα χάσεις και θα φύγεις από αρχηγός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη Βουλή.

«Η παρουσία σας ήταν εξαιρετικά αμήχανη, ίσως γιατί σας θύμισα την υπόθεση Siemens.

»Κατέθεσα 13 παρεμβάσεις, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη δικαιοσύνη και εσείς αντί να σχολιάσετε κάτι εξ αυτών καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά!

»Πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα, δεν είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα, τη διαπλοκή, την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τη Siemens» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας πως: «Η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2012- 2015, παρενέβη με μια σειρά από αποφάσεις που αφορούσαν τη δικαιοσύνη με κατάφορα αντιστυνταγματικές διατάξεις και άκουσα ένα μέρος της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να προκαλεί λέγοντας αυτές τις παρεμβάσεις να τις άρετε. Η συζήτηση είναι σοβαρή, κ. Μητσοτάκη σοβαρευτείτε.

»Για τη Siemens, για την Εξεταστική Επιτροπή, που μπορεί να σας βοηθήσει. Δεν μας είπατε αν συμφωνείτε. Στη δημοκρατία, η μία εξουσία οφείλει να ελέγχει την άλλη.

»Προφανώς και θα συζητάμε στο κοινοβούλιο για τη Δικαιοσύνη. Θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα με ένα νομοσχέδιο να άρουμε αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούσαν τη λειτουργία της δικαιοσύνης».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε:

«Για τα ζητήματα διαπλοκής άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η ομιλία σας ήταν ένα αναμάσημα πρωτοσέλιδων γνωστού συγκροτήματος Τύπου.

»Στην ομιλία σας άκουσα διάφορα που κάτι μου θύμιζαν και τελικά είναι όλα τίτλοι από τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα.

»Αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη να τον αλλάξετε γιατί είναι προβλέψιμος. Το ίδιο κάνετε και με την εφημερίδα του κομιστή.

»Εσείς που είχατε 52 μετακλητούς στο υπουργείο σας, είχατε προσλάβει ανθρώπους με κριτήρια ΑΣΕΠ. Αν κάποιος είναι καφετζής, μπάρμαν, ακόμη και σκουπιδιάρης είναι έντιμη δουλειά. Το να είναι λαμόγιο και να βγάζει έξω τα λεφτά, αυτή δεν είναι έντιμη δουλειά»!

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επανήλθε και στην υπόθεση με το κύκλωμα των εκβιαστών τονίζοντας πως:

«Ο άνθρωπος που διόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Μάης, έκανε τη σύμβαση με τον Μαυρίκο. Και μετά ήρθαμε εμείς και φτιάξαμε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ όπου τοποθετήθηκε ο κ. Ταγματάρχης. Και στη συνέχεια ο κ. Μαυρίκος άρχισε μέσα από την εφημερίδα του την Ακρόπολη να χτυπάει τον Παππά και τον Ταγματάρχη.

»Ήρθατε και φέρετε την μεγάλη απόδειξη, λοιπόν, ότι οι δικοί σας διόρισαν τον κ. Μαυρίκο. Έχετε σπάσει τα ταμεία κ. Μητσοτάκη Διαπράξατε μία πρωτοτυπία. Δεν ξέρω αν έχει διαπράξει τέτοια γκάφα άλλο αρχηγός κόμματος. Αντί να δώσετε συγχαρητήρια στην αστυνομία που ξεσκέπασε ένα κύκλωμα εκβιαστών, μιλάτε για παρακράτος γιατί νιώθετε ενοχές. Τέρμα στη συγκάλυψη».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη πιθανότητα διενέργειας νέων εκλογών ανέφερε: «κ. Μητσοτάκη, όταν βγαίνετε στο εξωτερικό διαβεβαιώνετε τους εταίρους ότι “δεν βιάζομαι”, η χώρα είχε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν χρειάζεται και τέταρτη. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, δεν σας έφταναν τρεις εκλογικές ήττες; Θέλετε να υποστείτε και μια τέταρτη;

»Ξαναπαίζεται στο μέγιστο κρεσέντο του, το σενάριο, το χιλιοπαιγμένο σενάριο της αριστερής παρένθεσης προκειμένου να δημιουργήσετε ένα κλίμα.

»Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε, έγινε κατοικίδιο, που ούτε καν νιαουρίζει. Ξεχάστε τις εκλογές κ. Μητσοτάκη για να μην είστε ο νεότερος αρχηγός της παράταξης που φεύγει νωρίτερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...