Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και θα επιστρέψει στο 4%

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει  και θα επιστρέψει στο 4%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευκαιρία να τα… χώσει στους παλιούς του «συντρόφους» βρήκε και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε συνέντευξη του στο περιοδικό Economist δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Και θα καταρρεύσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω τι θα αντικαταστήσει πάντως δεν έχει μέλλον».

Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών «ο λόγος για τον οποίο καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχει συναινέσει σε μια μη εφαρμόσιμη δημοσιονομική πολιτική», τονίζοντας ο ίδιος πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση υιοθετεί την στάση αυτή εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη». Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί στο χώρα που άφησε κενό το ΠΑΣΟΚ», ενώ προέβλεψε ότι «το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα επιστρέψει από το 40% στο 4%». Ερωτηθείς για το εάν η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοίρα οποιοδήποτε κόμματος που επιχειρεί να τα βάλει με τους νόμους της παγκοσμιοποίησης, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας απάντησε:

«Α όχι, αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον οποίο καταρρέει είναι γιατί έχει συναινέσει σε μια μη εφαρμόσιμη δημοσιονομική πολιτική. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και από τότε έχουμε ένα πρόγραμμα “παράτασης και προσποίησης”. Είναι σαν μια εταιρεία που έχει χρεοκοπήσει και έχει πάρει ένα ακόμα δάνειο από ένα τραπεζίτη που αισθάνεται πως αν κηρύξει πτώχευση τα βιβλία του θα μπουν σε μπελάδες, οπότε συνεχίζει να παρατείνει δάνεια και να προσποιείται ότι αποδίδουν. Αυτή είναι η Ελλάδα με την τρόικα στο ρόλο του υποχθόνιου τραπεζίτη».

Κλείνοντας τη συνέντευξη στον Evonomist, ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση υιοθετεί την στάση αυτή και συναινεί στο πρόγραμμα αυτό αποτυγχάνει και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...