ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ - Τι είπαν για ΑΟΖ - Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διετή ρήτρα …εχεμύθειας για βουλευτές περιλαμβάνει η τελική πρόταση του Νίκου Βούτση για τον Κώδικα ορθής συμπεριφοράς των μελών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το protothema.gr.
Η σύνταξη του κώδικα είχε ξεκινήσει επί Μεϊμαράκη ο νέος πρόεδρος της Βουλής το εμπλούτισε και προσφάτως το έδωσε για παρατηρήσεις στα κόμματα.
Στις «προσθήκες» Βούτση περιλαμβάνεται η υπογραφή δήλωσης εχεμύθειας από τους βουλευτές που απαγορεύει να χρησιμοποιούν προς ιδίον όφελος ή προς όφελος τρίτων προσώπων “εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα τα οποία περιέρχονται σε γνώση τους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους”.
Η απαγόρευση ισχύει και για μια διετία από την λήξη των καθηκόντων τους ενώ αφορά το σύνολο των εγγράφων και όχι μόνο τα διαβαθμισμένα.
Στα πειθαρχικά μέτρα έχει προστεθεί διάταξη που προβλέπει πως ο βουλευτής εις βάρος του οποίου έχει διαπιστωθεί σύγκρουση συμφερόντων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του οργάνου της Βουλής ή σε σχετικές ψηφοφορίες που σχετίζονται με την ως άνω σύγκρουση συμφερόντων.
Ο κώδικας θα εισαχθεί προς συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή στις επιτροπές Δεοντολογίας και Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να συμφωνήσουν για το περιεχόμενο των τελικών διατάξεων που θα εισαχθούν στην Ολομέλεια προς ψήφιση.
























































