Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σύστριγκλο στη ΝΔ: ΟΝΝΕΔίτες ετοιμάζονται να καταγγείλουν Μητσοτάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή που θα έχει μέσα σαφείς αιχμές εναντίον του προέδρου της ΝΔ και του περιβάλλοντος του, ετοιμάζουν Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η επιστολή αναφέρει ότι με συγκεκριμένες κινήσεις επιχείρησαν να παρέμβουν στις διαδικασίες ζητώντας το 30% των συνέδρων της νεολαίας για το κόμμα και για την ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Αυτή την ώρα συντάσσεται το κείμενο, το οποίο οι πληροφορίες λένε πως είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και αφήνει σαφή υπονοούμενα ακόμα και για πρόθεση κατάργησης της νεολαίας. Η κίνηση αυτή δείχνει πως η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι έκρυθμη, με κανέναν να μην μπορεί να προδικάσει πως θα εξελιχθεί στο επερχόμενο συνέδριο το επόμενο σαββατοκύριακο.

Προεόρτια μετωπικής σύγκρουσης την ίδια στιγμή στο επικείμενο Συνέδριο της 22ας Απριλίου χαρακτηρίζονται από γαλάζιους κύκλους τα άνευ προηγουμένου έκτροπα που έλαβαν χώρα στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρωί της Κυριακής εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του, με τα βέλη του να επικεντρώνονται τόσο στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, όσο και τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι τα αποτελέσματα του φιάσκου, τα οποία εστάλησαν αποσπασματικά την Κυριακή δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψιν από την ηγεσία της ΝΔ. Ως εκ τούτου, μένει σε εκκρεμότητα τι μέλλει γενέσθαι με τις 400 θέσεις αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο επικείμενο Συνέδριο, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκέψεις να δοθούν στους προηγούμενους συνέδρους.

Μία τέτοια κίνηση ωστόσο θα αποτελέσει άδειασμα ολκής σε ανώτατο επίπεδο για τον μόλις ενός μηνός πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, η θέση του οποίου κατά πολλούς βρίσκεται στον αέρα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από τη Συγγρού αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα όσα έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο τριήμερο έρχονται να αποτελέσουν μία μικρογραφία των εσωτερικών «φραξιών» της ΝΔ, οι οποίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικό είναι ότι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν με τη στάση τους το μένος των «προεδρικών». Τούτων δοθέντων, ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του πέντε ημέρες για να βρει μία σολομώντεια λύση για την εξισορρόπηση των ετερόκλητων συμμαχιών που είχε συνάψει προ τετραμήνου για να μπορέσει να βγει πρόεδρος της ΝΔ στην εσωκομματική κούρσα.

Από την επεισοδιακή εσωκομματική διαδικασία της γαλάζιας νεολαίας κατέστη εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα για την οργάνωση του κόμματος έτσι ώστε να μπορεί να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της νέας ηγεσίας. Και να φανταστεί κανείς ότι στο εσωκομματικό power game δεν μετέχουν ακόμα σθεναρά οι «καραμανλικοί», οι οποίοι δείχνουν να θέλουν να εξασφαλίσουν την ύπαρξή τους εσωκομματικά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δείξει διάθεση για μετωπική σύγκρουση, όπερ και αποδείχθηκε και στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, όπου ο Σάκης Ιωαννίδης με αιχμές για την ηγεσία μεν, υπαναχώρησε δε χωρίς να φροντίσει για μία υποψηφιότητα της προτίμησής του.

Την ίδια ώρα, οργή επικρατεί στο προεδρικό περιβάλλον για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει κινηθεί έντονα παρασκηνιακά, καταφέρνοντας να εκλέξει δικούς του ανθρώπους σε πολλές ΝΟΔΕ της βόρειας Ελλάδας. Σε αυτόν επικεντρώνονται από τον Κ. Μητσοτάκη οι περισσότερες ευθύνες για το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, με συνεργάτες του να κάνουν λόγο για «σαραντάρηδες που θέλουν να κάνουν κουμάντο», ενώ ήδη όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το επικείμενο Συνέδριο θα αποτελέσει το πεδίο μετωπικής σύγκρουσης του προέδρου με τον απερχόμενο γραμματέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...