Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Της μουρλής: Ο Κυριάκος διαλύει την ΟΝΝΕΔ, ετοιμάζει διαγραφές, χάνει το κόμμα

Της μουρλής: Ο Κυριάκος διαλύει την ΟΝΝΕΔ, ετοιμάζει διαγραφές, χάνει το κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ αμέσως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα ότι οι εικόνες απαξίωσης της «ιστορικής νεολαίας» εκπέμπουν παρακμή, τέλος εποχής και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών «που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες». Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ο νέος πρόεδρος προχωρά στην διάλυση της ΟΝΝΕΔ, καθώς δεν μπορεί να την ελέγξει, όπως φάνηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νεολαίας.

Αν και στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είναι έτοιμος, ακόμα και εντός της ημέρας να προχωρήσει στις διαγραφές του απερχόμενου γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου και του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, στους οποίους εντοπίζονται οι ευθύνες για το φιάσκο του Συνεδρίου της Νεολαίας.

Ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες άμεσα όπως ορίζει το καταστατικό λέγοντας ότι στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία και πρόσθεσε ότι «δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας».

«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι μετά την επανίδρυσή της η ΟΝΝΕΔ θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Την ίδια ώρα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως το επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο βρίσκεται ήδη σε σημείο βρασμού, καθώς τα έκτροπα της ΟΝΝΕΔ αποτέλεσαν μία μικρογραφία του συσχετισμού δυνάμεων εντός της συντηρητικής παράταξης. Ενδεικτικό είναι ότι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν με τη στάση τους το μένος των «προεδρικών».

Ήδη, το έργο της πλήρους αναδόμησης του κόμματος ώστε να αποκτήσει τα “μητσοτακικά” χαρακτηριστικά φαίνεται πως θα είναι πολύ δύσκολο για τον νέο πρόεδρο που δεν ελέγχει το κόμμα του και η μεγάλη πλειοψηφία του βρίσκεται στο αντίπαλο εσωκομματικό στρατόπεδο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο, η συντρηπτική πλειοψηφία των επικεφαλής των ΝΟΔΕ πρόσκεινται στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία σύμφωνα με πληροφορίες με τον απερχόμενο γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Αμφότεροι με τον τρόπο αυτόν στέλνουν μήνυμα στον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα πρέπει να έχουν λόγο στην λήψη των κεντρικών αποφάσεων…

Την ίδια στιγμή, ερώτημα παραμένει η επιρροή που θα κερδίσουν, αλλά και η στάση που θα κρατήσουν έναντι της ηγεσίας της Ν.Δ. οι “πρώην” της Συγγρού. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς φρόντισαν, την περασμένη εβδομάδα, να δηλώσουν παρόντες στην πολιτική σκηνή και την εσωκομματική ζωή.

Ο Κ. Καραμανλής “έσπασε τη σιωπή του” με τον επικήδειο που εκφώνησε στην κηδεία του στενού συνεργάτη του, Γ. Αγγέλου, και αναφέρθηκε στη “συκοφαντία” και τη “λάσπη” που υπέστη ο εκλιπών για την υπόθεση Βατοπεδίου. Παράλληλα, “καραμανλικοί” φρόντισαν να υπενθυμίσουν στην ηγεσία του κόμματος ποιον ρόλο είχαν παίξει στην πολιτική εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη “να μην τολμήσει” να εντάξει στη Ν.Δ. στελέχη που έχουν διατελέσει υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντ. Σαμαράς επίσης υπενθύμισε την παρουσία του, καθώς με την κατάθεση μήνυσης εις βάρος της κυβερνητικής εκπροσώπου θέλησε να υπενθυμίσει στον Κυρ. Μητσοτάκη -όπως παραδέχονται συνομιλητές του- ότι… πρέπει να στηρίζει τον προκάτοχό του στον προεδρικό θώκο της Ν.Δ. Πράγμα που ο πρόεδρος του κόμματος έκανε μόλις προχθές στη Βουλή καλύπτοντας πλήρως τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, επικαλούμενος το τεκμήριο της αθωότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...