Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα

Κατρούγκαλος: Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την θέση ότι με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

Ερωτηθείς για τις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».

«Δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012.
Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο.

Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας ότι «μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012»

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που μέχρι έχουμε πράξει μέχρι τώρα», επισημαίνοντας ότι «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της Eurostat».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ: Έρχονται τα «ραβασάκια» με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

Αλέξης Τσίπρας: «Πολλοί έχοντες και κατέχοντες ξεχνούν τον πατριωτισμό μπροστά στην Εφορία και τον θυμούνται μόνο στις παρελάσεις»

Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Άλμα του πληθωρισμού στο 2,9% τον Νοέμβριο – Η ακρίβεια «καίει» τη θετική ατζέντα του Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...