Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

NON PAPER Σοσιαλιστικής Προοπτικής: Εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και οι επερχόμενες Εκλογές

NON PAPER Σοσιαλιστικής Προοπτικής: Εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και οι επερχόμενες Εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε την ανάλυση – εκτίμηση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής για την πολιτική συγκυρία και τις επερχόμενες Εκλογές:

Η κοινωνικοοικονομική συγκυρία, διεθνώς και στη Χώρα μας, επιβεβαιώνει συνεχώς την πρόβλεψη ότι η συστημική κρίση εντείνεται και επιταχύνεται η επιδείνωση των αδιεξόδων.

Η χρηματοπιστωτική φούσκα συνδυαζόμενη με το βάθεμα των διαταξικών / διαπεριφερειακών ανισοτήτων και των περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε συνέχεια των οικονομικών και κοινωνικών οξύνσεων που προκάλεσαν, οδηγούν πλέον σε πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις, περιφερειακής, προς το παρόν, εμβέλειας, για τη μοιρασιά αγορών και ενεργειακών, πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Στην Ελλάδα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καθεστωτικών φερέφωνων, η επικοινωνιακή καμπάνια του success story και του Greecovery παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής σάτιρας.

Όμως με δεδομένα ότι το 1/3 του εργατικού δυναμικού είναι άνεργοι, τα νοικοκυριά χρωστάνε ακόμη περσινούς και προπέρσινους φόρους, το μισό πληθυσμό κάτω του ορίου φτώχειας και την αποπαραγωγικοποίηση της Χώρας να συνεχίζεται, αντί να προκαλεί γέλια, οδηγεί σε απόγνωση, θυμό και τυφλή, απροσανατόλιστη αντίδραση, που εκφράζεται είτε με το τραγικό κύμα των αυτοκτονιών, είτε, εξίσου άσχημα, με τη στήριξη ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων.

Σε αυτό συμβάλει αντίστοιχα η ανυπαρξία ουσιαστικής, πειστικής, ριζοσπαστικής εναλλακτικής διεξόδου. Στον αντίποδα, τα παρασιτικά και άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προωθούνται με πρακτικές μαφίας, δοκιμάζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οδηγούν την πολιτική ζωή στη Χώρα μας, πέρα από το εκφασισμό της, στον εκχυδαϊσμό.

Σε αυτήν την πολιτική συγκυρία οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως οι αμέσως μετά πολιτικές εξελίξεις, αποκτούν τεράστια σημασία για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και της δημοκρατίας. Ο ελληνικός Λαός πρέπει να δείξει πολιτική ωριμότητα, να μην παρασυρθεί από τα επικοινωνιακά τερτίπια των κυβερνητικών εταίρων και των συμμάχων τους, τους φασίστες και τα παρασιτικά, άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή από τους ετερόφωτους μιντιακούς αστέρες, υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Πέραν αυτού, οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται τουλάχιστον ως προοδευτικές, δημοκρατικές και αντινεοφιλελεύθερες οφείλουν να είναι έτοιμες προκειμένου να υποδεχθούν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας και να τη μετατρέψουν σε ριζοσπαστική, δημιουργική δυναμική.

Εμείς, ως Σοσιαλιστική Προοπτική ανταποκρινόμαστε στις παραπάνω προκλήσεις. Αφενός καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να στηρίξουν στις επικείμενες διπλές εκλογές δυνάμεις και ψηφοδέλτια που:

α) αντιμάχονται τη μνημονιακή πολιτική, το συντηρητισμό και το φασισμό,
β) δηλώνουν καθαρά τη ρήξη τους με την αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη Ευρωζώνη,
γ) αποπνέουν πραγματικά «πολιτική νεότητα», κοινωνική και δημοκρατική ευσυνειδησία και
δ) μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργική, προοδευτική αναδόμηση των τοπικών κοινωνιών.

Αφετέρου, προχωράμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη καλώντας όλες και όλους που προσβλέπουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική ανεξαρτησία, στη δημοκρατική αναδόμηση της πολιτείας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην κοινωνικά και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη και στη σοσιαλιστική μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας να συστρατευθούν ισότιμα σε αυτήν την αυτόνομη, «από τα κάτω» συγκρότηση του χώρου μας.

Ανταποκρινόμαστε στην ευθύνη μας επιδιώκοντας συνεχώς το ξεσκέπασμα των «υπευθύνων», συμβάλλοντας στον προσανατολισμό των πολιτών ενόψει των επερχομένων εκλογών και συγκροτώντας τις δυνάμεις μας, βήμα απαραίτητο για το κοινωνικό μέτωπο της ανατροπής και της προόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...